Dostupni linkovi

Tepić: U ponedeljak dajem iskaz u policiji u Jagodini


Marinika Tepić i Dragan Marković Palma

Potpredsednica opozicione Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić objavila je da će u ponedeljak, 26. aprila, u 13 sati dati iskaz u policiji u Jagodini u vezi sa saznanjima o pedofiliji i podvođenju koja je iznosila prethodnih dana.

Ona je na Tviteru objavila da će dati izjavu o Palmi (Dragan Marković Palma, predsednik Skupštine grada Jagodine) i saznanjima o pedofiliji i podvođenju.

„U policiji, koja okreće glavu dok nas napadaju. Za tužioca, koji postupa tek kad Palma zamoli. Žele imena? Da ih Palma potraži? Prvo zaštita žrtava i svedoka i izmeštanje procesa iz Jagodine!“, napisala je Tepić.

Marinika Tepić je na konferenciji za medije 19. aprila objavila video svedočenja anonimnog bivšeg radnika hotela "Alfa" u Končarevu kod Jagodine u centralnoj Srbiji, koji je navodno prisustvovao podvođenju maloletnih devojaka od, kako je rekao, 15, 16 i 17 godina starosti.

Tepić tvrdi da se to događalo i u još jednom jagodinskom klubu i prenoćištu.

Dragan Marković je izjavio 20. aprila da se samoinicijativno javio u Više tužilaštvo u Jagodini gde je zatražio "da se ispitaju svi navodi" potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić, koja ga je optužila da na "žurkama" koje za političke i poslovne partnere pravi u Končarevu i Jagodini podvodi i maloletne devojke.

Prema njegovim rečima hotel "Alfa" u Končarevu, i restoran "Tigar" u Jagodini, koji se navode kao mesta u kojima su se dešavala podvođenja "žena, devojaka i devojčica", kako je navela Marinika Tepić, nisu u njegovom vlasništvu "niti se u tim objektima bilo šta dešavalo što oni navode".

Više javno tužilaštvo u Jagodini formiralo je 20. aprila predmet povodom navoda da je predsednik Skupštine grada Jagodine, Dragan Marković Palma, podvodio maloletnice u hotelima u Jagodini, potvrđeno je za Radio Slobodna Evropa u toj instituciji.

Žene zaposlene u javnom sektoru u Jagodini podnele su 22. aprila osnovnom javnom tužilaštvu u tom gradu 393 krivične prijave protiv potpredsednice opozicione Stranke slobode i pravde Marinike Tepić zbog "izazivanja panike i nereda" putem sredstava javnog informisanja.

Dragan Marković je lider Jedinstvene Srbije, koja je koalicioni partner Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivice Dačića, i učestvuje u koalicionoj vladi koju predvodi Srpska napredna stranka (SNS) Aleksandra Vučića.

XS
SM
MD
LG