Dostupni linkovi

Tepić: Svedok protiv Markovića pozvan na saslušanje u Jagodinu


Marinika Tepić je navela da se odlukom da svedok bude saslušan u Jagodini "direktno dovodi u opasnost njegova bezbednost", Jagodina, 26. april

Potpredsednica opozicione Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je 9. maja da je prvi svedok koji predsednika vladajuće Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palmu sumnjiči za organizovanu prostituciju i pedofiliju, pozvan da svoj iskaz da u ponedeljak, 10. maja, u Jagodini.

Tepić je u pisanoj izjavi navela da se odlukom tužilaštva u Kraljevu, kome je predmet protiv Markovića prebačen iz Jagodine, "direktno dovodi u opasnost bezbednost, ali i život svedoka".

"Prvi svedok je u petak (7. maja) zatražio zamolnicom od tužilaštva u Kraljevu da svoj iskaz da u Beogradu i očekuje saglasnost za to već u ponedeljak (10. maja). Svaku drugačiju odluku smatraćemo direktnim ugrožavanjem svedoka i njegove porodice i to upravo od države i pravosuđa", navela je Tepić.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković izjavio je prethodno da je Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal u Beogradu podneo krivičnu prijavu protiv "zaštićenog svedoka", koji je protiv njega izneo optužbe za podvođenje maloletnica.

Marković, koji je i predsednik Skupštine grada Jagodine, je za televiziju Pink izjavio da je muškarca čiji je identitet bio zaštićen kada je u video poruci na konferenciji za novinare SSP izneo optužbe na njegov račun, "prepoznao po džemperu" i naveo je njegovo ime.

Marković je rekao i da će 10. maja podneti krivične prijave i protiv funkcionerki opozicione Stranke slobode i pravde Marinike Tepić i Narodne stranke Sande Rašković Ivić "zbog laži" o njemu, i tvrdnji da su na žurkama koje je organizvao za poslovne i političke saradnike podvođene devojke i maloletnice.

Tepić: Sedam lica želi da svedoči o podvođenju maloletnica
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:29 0:00

Potpredsednica SSP Marinika Tepić je u aprilu, nakon izjave u jagodinskoj policiji povodom tvrdnji za podvođenje žena i maloletnica na žurkama Dragana Markovića, rekla da o tome može da svedoči najmanje sedam svedoka, za koje je zatražila zaštitu identiteta.

Tepić je na konferenciji za medije 19. aprila objavila video svedočenje anonimnog bivšeg radnika hotela "Alfa" u Končarevu kod Jagodine u centralnoj Srbiji, koji je rekao da je prisustvovao podvođenju maloletnih devojaka.

Dragan Marković je optužbe nazvao "najgnusnijim lažima" i 20. aprila izjavio da se samoinicijativno javio u Više tužilaštvo u Jagodini gde je zatražio "da se ispitaju svi navodi" potpredsednice Stranke slobode i pravde.

Više javno tužilaštvo u Jagodini formiralo je 20. aprila predmet povodom navoda da je Marković podvodio maloletnice.

Tri dana kasnije, 23. aprila, Apelaciono javno tužilaštvo u Kragujevcu odlučilo je da ovaj predmet izmesti iz Jagodine i za postupanje ovlasti Više javno tužilaštvo u obližnjem gradu Kraljevu.

Dragan Marković je predsednik Skupštine opštine Jagodina i poslanik u Skupštini Srbije. Njegova stranka Jedinstvena Srbija je partner Socijalističke partije Srbije Ivice Dačića, i učestvuje u koalicionoj vladi koju predvodi Srpska napredna stranka Aleksandra Vučića.

XS
SM
MD
LG