Dostupni linkovi

Oko 400 žena iz Jagodine podnelo krivične prijave protiv Marinike Tepić


Potredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić i lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma

Žene zaposlene u javnom sektoru u Jagodini podnele su 22. aprila osnovnom javnom tužilaštvu u tom gradu u centralnoj Srbiji 393 krivične prijave protiv potpredsednice opozicione Stranke slobode i pravde Marinike Tepić zbog "izazivanja panike i nereda" putem sredstava javnog informisanja.

"Mi smo podnele krivičnu prijavu protiv Marinike Tepić zato što je u sredstvima informisanja na najogavniji i najstrašniji mogući način uvredila sve žene Jagodine", rekla je pomoćnica gradonačelnika Jagodine Marija Jovanović koja je tužilaštvu predala prijave.

U krivičnoj prijavi se navodi da je Tepić tokom gostovanja u emisiji "Utisak nedelje" i "tokom jednog od svojih izlaganja" rekla da "gotovo svaka žena u Jagodini, koja želi da se zaposli u javnom sektoru ili je već zaposlena preko veze, dobija obavezno telefon za druženje, pa nakon tog druženja, ako se dobro druži može da se zaposli".

Podnošenje krivičnih prijava od strane žena u Jagodini najavio je predsednik Skupštine opštine Jagodina Dragan Marković Palma nakon što ga je Marinika Tepić 19. aprila optužila da je organizovao "žurke" za predstavnike vlasti i biznismene na koje su dovođene "devojčice od 15, 16, 17 godina".

Burne reakcije na slučaj 'Palma' u Srbiji
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:39 0:00

Marković je odbacio optužbe i nazvao ih "najgnusnijim lažima".

Tužilaštvo u Jagodini je, posle samoinicijativnog odlaska Markovića i davanja izjave, 20. aprila pokrenulo postupak u ovom slučaju.

Aktivisti traže istragu republičkog tužilaštva

Aktivisti nevladinog pokreta Kreni-Promeni predali su 22. aprila u Beogradu republičkoj javnoj tužiteljki Zagorki Dolovac inicijativu sa više od deset hiljada potpisa kojom se traži saslušavanje svedoka i "oštećenih" u slučaju navodnog podvođenja maloletnica u Jagodini.

Aktivisti od Zagorke Dolovac traže da nadležnom javnom tužiocu naloži da ispita navode "o krivičnim delima vezanim za zlostavljanje, ucenjivanje i podvođenje žena i maloletnica u Jagodini", kao i da se obezbede dokazi saslušavanjem svedoka i oštećenih.

Markovićeva Jedinstvena Srbija je koalicioni partner Socijalističke partije Srbije Ivice Dačića, i učestvuje u Vladi koju predvodi Srpska napredna stranka Aleksandra Vučića.

XS
SM
MD
LG