Dostupni linkovi

Tepić: Palma tera žene da ga brane


Marinika Tepić i Dragan Marković Palma
Marinika Tepić i Dragan Marković Palma

Potpredsednica opozicione Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić navela je na tviter nalogu da tužilaštvo u Jagodini nije odlučilo da zadrži u pritvoru Dragana Markovića Palmu dok traje istraga i time ga, kako kaže, "puštaju da utiče na svedoke".

Istovremeno je Marković, predsednik Jedinstvene Srbije i narodni poslanik i u Skupštini Srbije demantovao optužbe o podvođenju maloletnica u Jagodini i najavio da će 400 žena iz Jagodine tužiti potpredsednicu Stranke slobode i pravde koja je 20. aprila na konferenciji za medije iznela takve optužbe.

Marković je i iz parlamenta pozvao Tepić, Đilasa (Dragan, predsednik SSP) i „njihovog lažnog svedoka“, čije je fotografije pokazao, da svi odu na poligraf i „ko ne prođe poligraf, da potpiše da će da ide u zatvor“.

Marinika Tepić se u tviter objavi osvrnula i na izjavu Dragana Markovića Palme da će je tužiti 400 žena.

„Puštaju da utiče na svedoke, tera žene da ga brane kao (Milutin Jeličić) Jutka što se krio iza ženskih suknji. A Zagorka (Dolovac, republički javni tužilac) žmuri na jagodinskog kadiju. Ko još veruje u nezavisnu istragu Tužilaštva u Jagodini?!“, napisala je Tepić na Tviteru.

Burne reakcije na slučaj 'Palma' u Srbiji
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:39 0:00


Tepić je navodima da se Jutka “krio iza ženskih suknji” aludirala na skup podrške grupe žena bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki pre dve godine, koji je optužen da je seksualno uznemiravao svoju sekretaricu Mariju Lukić, a koji je u međuvremenu i osuđen na tromesečnu zatvorsku kaznu.

Više javno tužilaštvo u Jagodini formiralo je 20. aprila predmet povodom navoda da je predsednik Skupštine grada Jagodine, Dragan Marković Palma, podvodio maloletnice u hotelima u Jagodini, potvrđeno je za Radio Slobodna Evropa (RSE) u toj instituciji.

Marković je 20. aprila izjavio da se tog dana samoinicijativno javio u Više tužilaštvo u Jagodini gde je demantovao optužbe o podvođenju maloletnica i zatražio "da se ispitaju svi navodi" potpredsednice Stranke slobode i pravde (SSP) Marinike Tepić.

Dragan Marković Palma je lider Jedinstvene Srbije, koja je koalicioni partner Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivice Dačića, i učestvuje u koalicionoj vladi koju predvodi Srpska napredna stranka (SNS) Aleksandra Vučića.

XS
SM
MD
LG