Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Otkazana gostovanja klubova iz Hrvatske u BiH


Prijateljska nogometna utakmica između splitskog Hajduka i Troglava u Livnu, koja je bila najavljena za četvrtak, 8. listopada ove godine, otkazana je na zahtjev Nogometnog saveza BiH zbog nereda koji su se nedavno dogodili u Širokom Brijegu, priopćio je Hajduk.

Navodi se da je zahtjev o otkazivanju utakmice u Livnu između Hajduka i domaće momčadi Troglav potpisao generalni tajnik Nogometnog saveza BiH Munib Ušanović.

Zbog predstojećih kvalifikacijske utakmice za Svjetsko nogometno prvenstvo u kojoj reprezentacija BiH igra u Talinu protiv Estonije, u BiH je uslijedila stanka prvenstva pa je bilo zakazano više prijateljskih utakmica u kojima su trebale gostovati momčadi iz Hrvatske, ali su one sve otkazane nakon nedavnih nereda u Širokom Brijegu u kojima je jedna osoba poginula.

Tako je u Mostaru otkazana za subotu najavljena prijateljska utakmica između domaćeg Zrinjskog i Šibenika, a otkazana je i utakmica koja je bila planirana za petak u Gradačcu između domaće Zvijezde i Osijeka.

Prema članku 8. FIFA-inog pravilnika o primjeni Statuta FIFA-e "niti jedna međuklupska ili međuligaška utakmica između momčadi iz različitih saveza članova FIFA-e ne može se odigrati bez izričitog odobrenja saveza...."

Policija još traga za Oliverom Knezovićem, koji je pobjegao nakon što je uhićen pod sumnjom da je u nedjeljnim neredima navijača u Širokom Brijegu pištoljem ubio navijača Sarajeva Vedrana Puljića.

Navijački neredi u Širokom Brijegu izazvali su proteste navijača Sarajeva u glavnom gradu BiH, te kontraproteste navijača i građana Širokog Brijega i brojne polemike o tome da li su za nerede krivi navijači Sarajeva, policija ili građani Širokog Brijega.

Tragičan bilans nereda je jedna poginula osoba, deseci ranjenih, te oštećen veliki broj objekata u Širokom Brijegu.
XS
SM
MD
LG