Dostupni linkovi

Protestna kolona "1 od 5 miliona" u Beogradu
Protestna kolona "1 od 5 miliona" u Beogradu

Završen protest, vlastima rok do petka za odgovor

U Beogradu je završen protest "1 od 5 miliona" na koji su predstavnici opozicionog Saveza za Srbiju pozvali građane iz cele Srbije.

  • Na protestu su izneti zahtevi za formiranje zajedničke komisije vlasti i opozicije za definisanje fer izbornih uslova, izbor novog sastava Regulatornog tela za elektronske medije i izbor tehničkog i uređivačkog tima javnih servisa.
  • Vlastima je dat rok do petka da odgovori na zahteve ili će biti održan novi, kako je najavljeno "još veći protest".
  • Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da ne želi nikoga da vređa ali da su zahtevi opozicije "smešni".
  • Na bini ispred Skupštine Srbije građanima su se tokom protesta obraćale javne ličnosti, nakon čega su demonstratni krenuli u protestnu šetnju centrom Beograda. Na kraju protesta, vratili su se ispred Skupštine gde su se obratili lideri opozicije.
  • Dan uoči protesta opozicije odbornici iz redova vladajuće Srpske napredne stranke su upali u lokalne skupštine u nekoliko gradova Srbije, pod obrazloženjem da brane institucije od opozicionog Saveza za Srbiju.
  • Veliki beogradski protest organizuje se nakon četiri meseca protestnih šetnji u Srbije, ali i u brojnim drugim gradovima.
14:40 13.4.2019.

Vučić “na poslu” u zgradi Predsedništva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u danu protesta biti “na svom radnom mestu” u zgradi Predsedništva.

Na Instagramu je objavljena fotografija sastanka predsednika Srbije “sa najbližim saradnicima”.

14:43 13.4.2019.

Živković: Protest će ići do Vlade, Slavije i nazad do Doma Narodne skupštine

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je da će na protestu opozicije u Beogradu u prvih sat vremena govoriti javne ličnosti, a zatim će šetnja ići do Vlade, Slavije i nazad do Doma Narodne skupštine.On je na redovnoj konferenciji Nove stranke najavio da će političari govoriti od 17 sati i da postoji "nekoliko varijanti šta dalje, ali nijedna nije opasna".

"Nema nikavih ad hok rešenja, nikakvih upada u RTS, Skupštinu i Presedništvo niti bilo šta drugo. Nemam ništa protiv upada u Predsedništvo, ali sa jasnim planom i to mora da se zna unapred", kazao je on.

14:53 13.4.2019.

Martinović: Policija štiti poslanike u Skupštini

„Policija je tu da štiti poslanike i zbog toga što ne želimo da se ponovi Peti oktobar. Policija je tu po zakonu”, izjavio je u holu Skupštine Srbije šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović.

On je dodao da poslanici vladajuće većine nastavljaju da „čuvaju parlament od fašista i huligana“.

Poslanici vladajuće koalicije na čelu sa Aleksandrom Martinovićem u holu Skupštine Srbije
Poslanici vladajuće koalicije na čelu sa Aleksandrom Martinovićem u holu Skupštine Srbije

14:59 13.4.2019.

Đilas: Uklanjaju i toalete

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas objavio je na svom Twiter nalogu da vlast uklanja i toalete koje su obezbedili za građane uoči protesta.

Učitajte više sadržaja...

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG