Dostupni linkovi

Protestna kolona "1 od 5 miliona" u Beogradu
Protestna kolona "1 od 5 miliona" u Beogradu

Završen protest, vlastima rok do petka za odgovor

U Beogradu je završen protest "1 od 5 miliona" na koji su predstavnici opozicionog Saveza za Srbiju pozvali građane iz cele Srbije.

  • Na protestu su izneti zahtevi za formiranje zajedničke komisije vlasti i opozicije za definisanje fer izbornih uslova, izbor novog sastava Regulatornog tela za elektronske medije i izbor tehničkog i uređivačkog tima javnih servisa.
  • Vlastima je dat rok do petka da odgovori na zahteve ili će biti održan novi, kako je najavljeno "još veći protest".
  • Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da ne želi nikoga da vređa ali da su zahtevi opozicije "smešni".
  • Na bini ispred Skupštine Srbije građanima su se tokom protesta obraćale javne ličnosti, nakon čega su demonstratni krenuli u protestnu šetnju centrom Beograda. Na kraju protesta, vratili su se ispred Skupštine gde su se obratili lideri opozicije.
  • Dan uoči protesta opozicije odbornici iz redova vladajuće Srpske napredne stranke su upali u lokalne skupštine u nekoliko gradova Srbije, pod obrazloženjem da brane institucije od opozicionog Saveza za Srbiju.
  • Veliki beogradski protest organizuje se nakon četiri meseca protestnih šetnji u Srbije, ali i u brojnim drugim gradovima.
21:11 13.4.2019.

Završavamo današnji blog. Hvala što ste nas pratili.

21:06 13.4.2019.

Građani nakon protesta

Šta nakon protesta koji je, prema rečima opozicije, prekretnica u političkom životu Srbije? Građani sa kojima je ekipa Radija Slobodna Evropa razgovarala nakon protesta ’Jedan od pet miliona’ veruju da će doći do promene, ali da, kako ističu, to ne može da se desi brzo. Mišljenja su podeljena oko toga da li je protest ispunio njihova očekivanja.

Građani nakon protesta Jedan od pet miliona
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:14 0:00

20:22 13.4.2019.

Fotogalerija sa protesta

Pogledajte šta je tokom protesta “Svi kao jedan – Jedan od pet miliona” u Beogradu zabeležila fotoreporterka Radija Slobodna Evropa Vesna Anđić.

20:07 13.4.2019.

Završen protest, vlastima rok do petka da odgovori na zahteve

Na kraju protesta ponovo su pročitani zahtevi za formiranje zajedničke komisije vlasti i opozicije za definisanje fer izbornih uslova, izbor novog sastava Regulatornog tela za elektronske medije i izbor tehničkog i uređivačkog tima javnih servisa.

Vlastima je dat rok do petka da odgovori na zahteve ili, kako je najavljeno, sledi novi protest „u još većem broju“.

Orgnaziratori su poručili da je na Radio televiziji Srbije u toku Dnevnik 2, na kom opet organizatori protesta nisu pozvani da govore, kao i da je ovo „najveći protest protiv Vučića od 2012 godine“.

Protest, koji je trajao više od četiri i po sata, završen je pesmom „Vostani Serbie“.

Učitajte više sadržaja...

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG