Dostupni linkovi

Završen protest, vlastima rok do petka za odgovor

U Beogradu je završen protest "1 od 5 miliona" na koji su predstavnici opozicionog Saveza za Srbiju pozvali građane iz cele Srbije.


Protestna kolona "1 od 5 miliona" u Beogradu

Sažetak

  • Na protestu su izneti zahtevi za formiranje zajedničke komisije vlasti i opozicije za definisanje fer izbornih uslova, izbor novog sastava Regulatornog tela za elektronske medije i izbor tehničkog i uređivačkog tima javnih servisa.
  • Vlastima je dat rok do petka da odgovori na zahteve ili će biti održan novi, kako je najavljeno "još veći protest".
  • Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da ne želi nikoga da vređa ali da su zahtevi opozicije "smešni".
  • Na bini ispred Skupštine Srbije građanima su se tokom protesta obraćale javne ličnosti, nakon čega su demonstratni krenuli u protestnu šetnju centrom Beograda. Na kraju protesta, vratili su se ispred Skupštine gde su se obratili lideri opozicije.
  • Dan uoči protesta opozicije odbornici iz redova vladajuće Srpske napredne stranke su upali u lokalne skupštine u nekoliko gradova Srbije, pod obrazloženjem da brane institucije od opozicionog Saveza za Srbiju.
  • Veliki beogradski protest organizuje se nakon četiri meseca protestnih šetnji u Srbije, ali i u brojnim drugim gradovima.
14:30 13.4.2019.

Dobrodošli na live blog gde ćemo pratiti protest opozicije u Beogradu.

14:31 13.4.2019.

Počelo okupljanje građana, bina ispred Skupštine Srbije

Ispred Skupštine Srbije u Beogradu gde u 15 časova počinje protest opozicije pod nazivom "Svi kao jedan – 1 od 5 miliona" počelo je okupljanje građana.

Na platou ispred zgrade Skupštine postavljena je bina, sa koje će se obraćati lideri opozicionog Saveza za Srbiju (SzS) i, kako su najavili, javne ličnosti.

14:35 13.4.2019.

Božović: Puno policije u zgradi Skupštine Srbije

Zamenik šefa poslaničke grupe Demokratske stranke Balša Božović izjavio je da su od ranih jutarnjih sati pripadnici policije "okupirali" Narodnu skupštinu.

„Policija je mimo zakona stavila pod opsadu parlament, pod punom opremom šetaju hodnicima skupštine i ne dozvoljavaju slobodno kretanje poslanika“, rekao je Božović novinarima u holu parlamenta.

On je rekao da je kada je ušao u zgradu video stotine policajaca uključujući i žandarmeriju, a da Zakon o Skupštini predviđa da policija može da udje u zgradu samo uz saglasnost generalnog sekretara skupštine.

Balša Božović u holu Skupštine Srbije
Balša Božović u holu Skupštine Srbije

14:38 13.4.2019.

Građani ogranizovano automobilima za Beograd

Građani iz Novog Sada, Kragujevca, Čačka, Ivanjice, Kragujevca krenuli su organizovano u Beograd na protest opozicije. Iz Novog Sada je tokom prepodneva krenulo tridesetak automobila. Pogledajte šta su uoči polaska rekli našem dopisniku iz Novog Sada Norbertu Šinkoviću.

Kolona od tridesetak automobila iz Novog Sada na putu za Beograd
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:23 0:00

Učitajte više sadržaja...

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG