Dostupni linkovi

Pratite razvoj pandemije COVID-19 na Radiju Slobodna Evropa


Nizozemska olakšava mjere ograničenja, 1. juni, 2020.
Nizozemska olakšava mjere ograničenja, 1. juni, 2020.

Specijalno izdanje DNEVNO@RSE_O korona virusu svaki dan vam donosi najnoviji pregled informacija o razvoju situacije vezane za širenje pandemije COVID-19 u svijetu i regiji Zapadnog Balkana.

Donosimo vam pregled tekstova i vijesti iz dana u dan, mišljenja stručnjaka, savjete o prevenciji, trenutno stanje zaraženih i statistike o oporavljenim...

Na stranici RSE pratite Blog uživo o pandemiji izazvanoj korona virusom.

Pregled tekstova i vijesti za 3. juni, 2020.:

Unazad 24 sata u Hrvatskoj nema novooboljelih od korona virusa, tako da je ukupni broj oboljelih i dalje 2.246. U istom razdoblju nema preminulih, tako da ukupni broj žrtava pandemije COVID-19 ostaje 103, izvijestio je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Austrija će do petka ukinuti restrikcije vezane za putovanja u sve susjedne zemlje osim Italije, najavili su iz austrijske vlade u srijedu. Ministar zdravstva Rudolf Anschober izjavio je na konferenciji za novinare da ne isključuje otvaranje granice s Italijom sredinom juna, s obzirom na to da je situacija s korona virusom u većini talijanskih regija već slična kao u ostalim dežavama koje okružuju Austriju.

U poslednja 24 časa u Republici Srpskoj (RS) testirano je ukupno 595 laboratorijskih uzoraka na prisustvo virusa korona koji je potvrđen kod 8 osoba, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo RS.

Studija obavljena među davaocima krvi u Holandiji pokazala je da je oko 5,5 odsto ovih ljudi razvilo antitiela protiv korona virusa, saopštila je 3. juna kompanija "Sankvin", koja se bavi sakupljanjem donacija krvi.

Venecuelanska vlada i opozicioni lider Huan Gvaido (Juan Guaido) postigli su dogovor da zajednički traže sredstva za borbu protiv korona virusa u toj zemlji.

XS
SM
MD
LG