Dostupni linkovi

Pratite razvoj pandemije COVID-19 na Radiju Slobodna Evropa


Radnik na željezničkoj stanici u Pešavaru mjeri temperaturu putnicima, Pakistan, 20. maj, 2020.
Radnik na željezničkoj stanici u Pešavaru mjeri temperaturu putnicima, Pakistan, 20. maj, 2020.

Specijalno izdanje DNEVNO@RSE_O korona virusu svaki dan vam donosi najnoviji pregled informacija o razvoju situacije vezane za širenje pandemije COVID-19 u svijetu i regiji Zapadnog Balkana.

Donosimo vam pregled tekstova i vijesti iz dana u dan, mišljenja stručnjaka, savjete o prevenciji, trenutno stanje zaraženih i statistike o oporavljenim...

Na stranici RSE pratite Blog uživo o pandemiji izazvanoj korona virusom.

Pogledajte i preuzmite video: Druga faza otvaranja Prištine

Druga faza otvaranja Prištine
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:51 0:00

Pregled tekstova i vijesti za 20. maj, 2020.:

U poslednja 24 sata u Srbiji je porastao broj zaraženih, jer je registrovano stotinu novih slučajeva korona virusa. Testirano je 6.198 ljudi.

Sjedinjene Američke Države su, preko američke Agencije za međunarodni razvoj (USAID), osigurale dodatnih milion dolara za podršku Bosni i Hercegovini u borbi protiv pandemije COVID-19.

Štab za vanredne situacije Republike Srpske donio je u srijedu zaključak kojim mjera kućne izolacije od 14 dana prestaje da važi za sve građane koji uđu u, bh. entitet, Republiku Srpsku. Ova odluka odnosi se samo na građane Republike Srpske.

U Federaciji BiH (FBiH) u posljednja 24 sata još četiri osobe su oboljele od korona virusa, potvrdio je stručni savjetnik za odnose s javnošću Federalnog ministarstva zdravstva Zlatan Peršić.

Kompanija ArcelorMittal iz Zenice obustavila je privremeno proizvodnju zbog, kako se navodi u saopštenju za javnost, velikog pada potražnje uzrokovanog ekonomskom krizom

U Republici Srpskoj u posljednja 24 sata korona virus potvrđen je još kod 14 osoba, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. Riječ je o četiri muškarca i deset žena. Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno1.306 slučajeva virusa korona, a oporavilo se 658 osoba.

Povratak u škole praćen je strogim merama predostrožnosti, provera temerature, upotreba gela za dezinfekciju, pozdravljanje na daljinu. Južna Koreja bila je u jednom trenutku druga najteže pogođena zemlja na svetu COVID-om 19 zbog čega su vlasti odredile da se đaci ne vraćaju u škole posle raspusta početkom marta.

XS
SM
MD
LG