Dostupni linkovi

Pratite razvoj pandemije COVID-19 na Radiju Slobodna Evropa


Muzičari Radijskog simfonijskog orkestra u Kijevu na probi nose zaštitne maske, 15. maj, 2020.
Muzičari Radijskog simfonijskog orkestra u Kijevu na probi nose zaštitne maske, 15. maj, 2020.

Specijalno izdanje DNEVNO@RSE_O korona virusu svaki dan vam donosi najnoviji pregled informacija o razvoju situacije vezane za širenje pandemije COVID-19 u svijetu i regiji Zapadnog Balkana.

Donosimo vam pregled tekstova i vijesti iz dana u dan, mišljenja stručnjaka, savjete o prevenciji, trenutno stanje zaraženih i statistike o oporavljenim...

Na stranici RSE pratite Blog uživo o pandemiji izazvanoj korona virusom.

Pregled tekstova i vijesti za 16. maj, 2020.:

U poslednja 24 časa u Srbiji su od zarazne bolesti COVID-19 preminule još tri osobe, čime je ukupan broj preminulih povećao na 228, podaci su sa sajta Ministarstva zdravlja, objavljeni u subotu, 16. maja.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da avio-saobraćaj posle ukidanja vanrednog stanja krenuti 21. maja i da će biti organizovano pet letova za Frankfurt i Cirih.

Američki Predstavnički dom podržao je prijedlog zakona kojim se odobrava pomoć od tri triliona dolara za otklanjanje teških ekonomskih i društvenih posljedica pandemije virusa korona.

U Bosni i Hercegovini je u protekla 24 sata potvrđen jedan smrtni slučaj muškarca kod koga je potvrđeno prisustvo korona virusa. Univerzitetski klinički centar Republike Srpske saopštio je kako je preminuli muškarac iz Kotor Varoši, te da se radi o osobi starije životne dobi sa više udruženih hroničnih oboljenja.

Američki predsjednik Donald Trump jasno je dao do znanja da će se Sjedinjene Američke Države ponovo otvoriti sa vakcinom ili bez vakcine, to jeste da neće čekati vakcinu da bi se počeli vraćati normalnom životu.

Talijanska vlada je u petak navečer donijela odluku kojom od 3. juna otvara granice za građane Europske unije (EU) i omogućava slobodno kretanje unutar zemlje.

U Indiji je korona virus potvrđen kod 85.940 ljudi, čime je ta zemlja u subotu po broju službeno zaraženih pretekla Kinu, ali su stroge mjere uvedene krajem ožujka smanjile brzinu širenja korona virusa.

U SAD je u poslednja 24 sata od korona virusa umrlo 1.680 osoba, što je blagi skok za dnevni bilans preminulih od tog virusa, saopštio je kasno sinoć Univerzitet Džons Hopkins (Johns).

XS
SM
MD
LG