Dostupni linkovi

Mihajlović: Prvi avio-letovi 21. maja


Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da avio-saobraćaj posle ukidanja vanrednog stanja krenuti 21. maja i da će biti organizovano pet letova za Frankfurt i Cirih.

Ona je za televiziju Prva rekla da to nisu redovne linije, već da će služiti za prevoz građana koji žele da se vrate u Srbiju.

Mihajlović je dodala da će strani državljani koji dolaze u Srbiju morati da imaju negativan PCR test ne stariji od 72 sata, a da državljani Srbije ili oni koji imaju boravište u zemlji moraju da imaju ili negativan PCR test ili da idu u samoizolaciju.

"Za naše državljane ostavili smo mogućnost da i ako odu u samoizolaciju, mogu da urade test u referentnoj laboratoriji i da, ako je negativan, prekinu samoizolaciju. Naravno, svi će morati za vreme putovanja da nose maske, i da se pridržavaju i svih drugih procedura”, rekla je Mihajlović.

Avio-kompaniji "Er Srbija" (Air Serbia), čiji su gubici iznad 40 miliona evra, država će pomoći, ponovila je ministarka.

"Er Srbija je mala, nije zadužena, ima 20 aviona... a država je tu da stvori uslove da ona radi", rekla je ministarka.

Vlada Srbija će razgovarati o nabavci novih aviona, najavila je ministarka, uz ocenu da je "sada dobar trenutak za to" i da "Er Srbija" može "dodatno da napreduje".

XS
SM
MD
LG