Dostupni linkovi

Pratite razvoj pandemije COVID-19 na Radiju Slobodna Evropa


Znak upozorenja zbog izbijanja pandemije napavljen od balona na na vratima kafića u Moskvi
Znak upozorenja zbog izbijanja pandemije napavljen od balona na na vratima kafića u Moskvi

Specijalno izdanje DNEVNO@RSE_O korona virusu svaki dan vam donosi najnoviji pregled informacija o razvoju situacije vezane za širenje pandemije COVID-19 u svijetu i regiji Zapadnog Balkana.

Donosimo vam pregled tekstova i vijesti iz dana u dan, mišljenja stručnjaka, savjete o prevenciji, trenutno stanje zaraženih i statistike o oporavljenim...

Na stranici RSE pratite Blog uživo o pandemiji izazvanoj korona virusom.

Pregled tekstova i vijesti za 26. april, 2020.:

U Africi je registrovano više od 30.000 slučajeva korona virusa, a zaraza je prisutna u 54 zemlje, saopštio je Afrički centar za kontrolu i prevenciju bolesti.

Vlada Srbije usvojila je odluku da će zabrana kretanja naredne nedelje trajati od četvrtka 30. aprila u 18 časova do ponedeljka 4. maja u 5 časova ujutru. Kako je saopšteno iz vlade, ova odluka je doneta s obzirom na to da se bliže prvomajski praznici, a u cilju smanjivanja socijalnih kontakata na minimum.

Britanski premijer Boris Džonson vraća se na posao u ponedeljak, dve nedelje od izlaska iz londonske bolnice gde je bio lečen od korona virusa, saopštila je njegova kancelarija.

Direktor policije MUP-a Srbije Vladimir Rebić izjavio je da je oko 6.500 građana procesuirano zbog kršenja policijskog časa, dok je više od 100 ljudi tu meru prekršilo nekoliko puta.

Broj smrtnih slučajeva u SAD ponovo je u porastu, a za prema poslednjim podacima za 24 sata umrlo je 2.949 osoba zaraženih korona virusom, javio je referentni Univerzitet Džon Hopkins.

Aplikacija za pametni telefon, bazirana na singapurskom softveru "TraceTogether", koristi blutut signal za evidentiranje bliskih kontakata između ljudi.

XS
SM
MD
LG