Dostupni linkovi

Pratite razvoj pandemije COVID-19 na Radiju Slobodna Evropa


Uposlenici Gradske kuće u Strasbourgu razgovaraju sa ljudima na ulici o prevenciji širenja korona virusa, 26. maj, 2020.
Uposlenici Gradske kuće u Strasbourgu razgovaraju sa ljudima na ulici o prevenciji širenja korona virusa, 26. maj, 2020.

Specijalno izdanje DNEVNO@RSE_O korona virusu svaki dan vam donosi najnoviji pregled informacija o razvoju situacije vezane za širenje pandemije COVID-19 u svijetu i regiji Zapadnog Balkana.

Donosimo vam pregled tekstova i vijesti iz dana u dan, mišljenja stručnjaka, savjete o prevenciji, trenutno stanje zaraženih i statistike o oporavljenim...

Na stranici RSE pratite Blog uživo o pandemiji izazvanoj korona virusom.

Pregled tekstova i vijesti za 27. maj, 2020.:

Evropska komisija predložila je veliki fond za oporavak u vrijednosti od 750 milijardi eura kako bi se pomoglo Evropskoj uniji u rješavanju "krize bez presedana"

U Bosnu i Hercegovini u srijedu (27.maja) na Međunarodni aerodrom Sarajevo sletio je avion iz Ujedinjenih Arapskih Emirata s donacijom medicinske opreme namijenjene za borbu protiv bolesti COVID-19.

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), u posljednja 24 sata testirana su 234 uzorka na prisustvo korona virusa, 14 je bilo pozitivno. Svi pozitivni pacijenti su iz Tešnja, gradića na sjeveroistoku Bosne i Hercergovine (BiH), potvrdila je za RSE Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a.

Broj smrtnih slučajeva povezanih sa virusom korona u Njemačkoj porastao je na 8.349, saopštio je Institut "Robert Koh".

U SAD je u poslednja 24 sata od korona virusa umrlo 657 osoba, saopštio je jutros Univerzitet Džons Hopkins. Treći dan zaredom je bilans umrlih ispod 700. Ukupno je u SAD od COVID-19 preminulo 98.875 osoba.

Meksiko je u utorak zabilježio 501 novi smrtni slučaj od korona virusa, što je najveći jednodnevni rast broja žrtava bolesti COVID-a 19 u toj zemlji do sada, uslijed rekordnog skoka broja novooboljelih. Ukupan broj zaraženih korona virusom u Meksiku sada je 74.560, dok je umrlih 8.134, objavile su zdravstvene vlasti.

XS
SM
MD
LG