Dostupni linkovi

Pratite razvoj pandemije COVID-19 na Radiju Slobodna Evropa


Žene čiste krevete u privremenoj bolnici u Jerevanu, Jermenija, 22. maj, 2020.
Žene čiste krevete u privremenoj bolnici u Jerevanu, Jermenija, 22. maj, 2020.

Specijalno izdanje DNEVNO@RSE_O korona virusu svaki dan vam donosi najnoviji pregled informacija o razvoju situacije vezane za širenje pandemije COVID-19 u svijetu i regiji Zapadnog Balkana.

Donosimo vam pregled tekstova i vijesti iz dana u dan, mišljenja stručnjaka, savjete o prevenciji, trenutno stanje zaraženih i statistike o oporavljenim...

Na stranici RSE pratite Blog uživo o pandemiji izazvanoj korona virusom.

Pregled tekstova i vijesti za 25. maj, 2020.:

Broj smrtnih slučajeva povezanih sa virusom korona u Švedskoj prešao je 4.000, saopštila je švedska Agencija za javno zdravlje. U izveštaju se navodi da je broj preminulih od posledica zaraze virusom korona u Švedskoj porastao sa 3.998 na 4.029.

U posljednja 24 sata u Federaciji Bosne i Hercegovine (FBiH) nije registrovan nijedan slučaj korona virusa, saopšteno je iz federalnog Ministarstva zdravstva. Pet novoregistrovanih slučajeva zaraze korona virusom registrovano je u ponedjeljak u Republici Srpskoj (RS).

Nemački sud danas je osudio kompaniju Folksvagen da delimično nadoknadi štetu klijentu koji je kupio vozilo opremljeno nameštenim dizel motorom, u odluci koja će uticati na desetine hiljada postupaka pet godina posle izbijanja skandala o lažiranju testova zagađenja.

U Nemačkoj sve više mimoilaženja između savezne vlade i pokrajina zbog planova nekih regionalnih lidera da ukinu ograničenja zbog pandemije, uprkos svežim klasterima zaraze širom zemlje.

Broj smrtnih slučajeva povezanih sa virusom korona u Njemačkoj porastao je na 8.257, saopštio je Institut "Robert Koh". U saopštenju se navodi da je u posljednja 24 časa u Njemačkoj preminulo desetoro ljudi.

Kina je izvijestila o 11 novih slučajeva zaraze korona virusom od kojih su svi slučajevi uvezeni. Od 11 oboljelih deset ih je zabilježeno u regiji Unutrašnja Mongolija, a jedan slučaj u provinciji Sichuan.

Predsednik SAD Donald Tramp zabranio je ulazak stranaca koji dolaze iz Brazila, zemlje koja je druga na svetu posle SAD-a po broju potvrđenih slučajeva korona virusa.

XS
SM
MD
LG