Dostupni linkovi

U Federaciji BiH nema novozaraženih korona virusom


Sarajevo
Sarajevo

U posljednja 24 sata u Federaciji Bosne i Hercegovine (FBIH) nije registrovan nijedan slučaj koronavirusa, saopšteno je iz federalnog Ministarstva zdravstva.

Pet novoregistrovanih slučajeva zaraze korona virusom registrovano je u ponedjeljak u Republici Srpskoj (RS).

Dvije osobe, kod kojih je bilo potvrđeno prisustvo korona virusa, preminule su u posljednja 24 sata u Republici Srpskoj (RS), saopšteno je u ponedjeljak (25. maja) iz Ministarstva zdravlja RS. "Univerzitetski klinički centar Republike Srpske prijavio je da je preminuo sedamdesetjednogodišnji ...

U FBiH je, kako se navodi u saopštenju, u posljednja 24 sata testirano 280 uzoraka od kojih nijedan nije pozitivan. U ovom bosanskohercegovačkom entitetu do sada su testirana 34.602 uzorka.

U saopštenju se dodaje da je COVID-19 do sada potvrđen kod 1.022 osobe u Federaciji BiH, a do sada se oporavilo 912 pacijenata. Dva pacijenta oporavila su se u protekla 24 sata.

Prema podacima Ministarstva zdravlja FBIH trenutno su aktivna 72 slučaja, a do sada je zabilježeno ukupno 38 smrtnih slučajeva.

U Bosni i Hercegovini, prema zvaničnim podacima Ministarstva civilnih poslova BIH, od posljedica zarazom korona virusom umrlo je 146 osoba. Kod 2406 je utvrđeno prisustvo korona virusa, a 1696 osoba se oporavilo.

XS
SM
MD
LG