Dostupni linkovi

Pratite razvoj pandemije COVID-19 na Radiju Slobodna Evropa


Sjeverna Makedonija, vjernici ispred džamije
Sjeverna Makedonija, vjernici ispred džamije

Specijalno izdanje DNEVNO@RSE_O korona virusu svaki dan vam donosi najnoviji pregled informacija o razvoju situacije vezane za širenje pandemije COVID-19 u svijetu i regiji Zapadnog Balkana.

Donosimo vam pregled tekstova i vijesti iz dana u dan, mišljenja stručnjaka, savjete o prevenciji, trenutno stanje zaraženih i statistike o oporavljenim...

Na stranici RSE pratite Blog uživo o pandemiji izazvanoj korona virusom.

Pogledajte i preuzmite video: "Član nemačke operativne grupe: Zbog čega je R-faktor ključan za život sa korona virusom?"

Pregled tekstova i vijesti za 24. maj, 2020.:

U Hrvatskoj je unazad 24 sata zabilježena jedna novoboljela osoba od COVID-19, pa je ukupni broj oboljelih 2.244, priopćio je Nacionalni stožer Civilne zaštite. Novooboljela osoba je iz Zagrebačke županije.

U poslednja 24 časa u Srbiji nije preminula nijedna osoba od posledica zaraze korona virusom, objavljeno je 24. maja na sajtu Ministarstva zdravlja. Broj umrlih od početka epidemije je 238.

Mjere koje su preduzete kako bi se zaustavila pandemija COVID-19, sociolozi nazivaju društvenim potresom. Iako se radi o drugačijim normama ponašanja koje su ranije bile gotovo nezamislive, građani su pokazali da se brzo prilagođavaju, navodi Sarina Bakić, docentica na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, u razgovoru za Radio Slobodna Evropa (RSE).

U Severnoj Makedoniji je u 11 sati počeo produženi policijski čas, koji će trajati do utorka u 5 sati ujutru.

U Republici Srpskoj (RS) u posljednja 24 sata dvije osobe su preminule od posledica korona virusa, dok je njih osam novozaraženo, potvrđeno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS-a.

XS
SM
MD
LG