Dostupni linkovi

Pratite razvoj pandemije COVID-19 na Radiju Slobodna Evropa


Poruka na cesti za podizanje svijesti o korona virusu, Indija, 29. april, 2020.
Poruka na cesti za podizanje svijesti o korona virusu, Indija, 29. april, 2020.

Specijalno izdanje DNEVNO@RSE_O korona virusu svaki dan vam donosi najnoviji pregled informacija o razvoju situacije vezane za širenje pandemije COVID-19 u svijetu i regiji Zapadnog Balkana.

Donosimo vam pregled tekstova i vijesti iz dana u dan, mišljenja stručnjaka, savjete o prevenciji, trenutno stanje zaraženih i statistike o oporavljenim...

Na stranici RSE pratite Blog uživo o pandemiji izazvanoj korona virusom.

Pregled tekstova i vijesti za 29. april, 2020.:

BioNTech kompanija koja radi zajedno sa američkom Pfizer kompanijom, najavila je u srijedu 29. aprila da je dvanaest učesnika kliničkog testiranja u Njemačkoj primilo doze BNT162 vakcine koju testiraju.

Policijska uprava Banja Luka utvrdiće odgovornost i sprovesti unutrašnji postupak protiv policijskih službenika koji su u ponedjeljak, 28. aprila, greškom izvršili pratnju vozila sa šest građana, državljana BiH, od Jakupovaca, kod Laktaša, do Studenskog centra "Nikola Tesla", potvrđeno je za Radio Slobodna Evropa (RSE) iz policijske uprave u Banja Luci.

"Veći događaji biće izazov ovog leta. Prvo bi trebalo vratiti sport na lokalnom nivou, odnosno ka gore, a ne od vrha na dole", rekao je Brajan Mekloski, savetnik Svjetske zdravstvene organozacije.

Lokalne vlasti u Pekingu saopštile su da će u ponoć smanjiti nivo vanrednih mjera i ukinuti obavezan karantin za pojedine ljude koji dolaze u glavni grad iz dijelova Kine u kojima nije veliki rizik od zaraze virusom korona.

Srbija je spremna da otvori i pokrene avio-saobraćaj 18. maja, izjavila je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Američki predsjednik Donald Tramp pohvalio je sistem testiranja na virus korona u svojoj zemlji i rekao da je to jedini razlog zbog kojeg je u Americi registrovan najveći broj zaraženih u svijetu.

Američki potpredsjednik Mike Pence posjetio je uglednu američku Mayo kliniku bez zaštitne maske na licu, uprkos pravilima medicinskog centra da posjetitelji trebaju nositi ličnu zaštitnu opremu.

XS
SM
MD
LG