Dostupni linkovi

Pratite razvoj pandemije COVID-19 na Radiju Slobodna Evropa


Zatvaranje restorana u Normandiji zbog pandemije, Francuska, 17. april, 2020.
Zatvaranje restorana u Normandiji zbog pandemije, Francuska, 17. april, 2020.

Specijalno izdanje DNEVNO@RSE_O korona virusu svaki dan vam donosi najnoviji pregled informacija o razvoju situacije vezane za širenje pandemije COVID-19 u svijetu i regiji Zapadnog Balkana.

Donosimo vam pregled tekstova i vijesti iz dana u dan, mišljenja stručnjaka, savjete o prevenciji, trenutno stanje zaraženih i statistike o oporavljenim...

Na stranici RSE pratite Blog uživo o pandemiji izazvanoj korona virusom.

Pregled tekstova i vijesti za 21. april, 2020.:

Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je rezoluciju u kojoj poziva na globalnu akciju čiji je cilj brza proizvodnja lekova, vakcina i opreme za borbu protiv pandemije korona virusa.

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je danas (21. april) da ne treba žuriti sa ublažavanjem mera karantina, u trenutku kada vlade počnu da sprovode planove za pokretanje ekonomije, jer bi to moglo da dovede do novog povećanja epidemije korona virusa.

Njemački Oktoberfest, najveći svjetski festival piva, otkazan je zbog epidemije korona virusa, saopštila je južna pokrajina Bavarska.

Šef Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije (World health organization, WHO) u Bosni i Hercegovini Victor Olsavszky izjavio je danas (21. april) u Banjaluci da se nada da će vakcina za korona virus biti pripremljena za godinu dana, iako je najčešće potrebno nekoliko godina da se ona razvije.

Italija će prije kraja ove sedmice objaviti planove za postepeno popuštanje blokada uvedenih radi borbe protiv korona virusa, što će biti primjenjivano od 4. maja, rekao je italijanski premijer Đuzepe Konte.

Jedna trudnica (1980. godište) pozitivna na COVID-19 preminula je u utorak na Kosovu, saopšteno je iz Infektivne klinike u Prištini.

Nakon konzultacija s državama članicama, predsjedatelj Opće skupštine UN-a Tijjani Muhammad-Bande imenovao je hrvatskog diplomata Ivana Šimonovića koordinatorom tog tijela za pitanja vezana uz COVID-19.

XS
SM
MD
LG