Dostupni linkovi

Pratite razvoj pandemije COVID-19 na Radiju Slobodna Evropa


Specijalno izdanje DNEVNO@RSE_O korona virusu svaki dan vam donosi najnoviji pregled informacija o razvoju situacije vezane za širenje pandemije COVID-19 u svijetu i regiji Zapadnog Balkana.

Donosimo vam pregled tekstova i vijesti iz dana u dan, mišljenja stručnjaka, savjete o prevenciji, trenutno stanje zaraženih i statistike o oporavljenim...

Na stranici RSE pratite Blog uživo o pandemiji izazvanoj korona virusom.

Pregled tekstova i vijesti za 11. april, 2020.:

Na graničnom prijelazu Maljevac kod Velike Kladuše, na sjeverozapadu Bosne i Hercegovine, prema Hrvatskoj, 46 bh. državljana nakon višesatnog čekanja na granici, noć su proveli ispred karantina u Cazinu, jer im nisu izdata rješenja o karantenu, a dokumenta su zadržana na granici.

Američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri objavio je da je u Beograd stigao prvi deo pomoći Sjedinjenih Američkih Država Srbiji u vidu 6.000 testova za otkrivanje koronavirusa.

Udruženje novinara Srbije (UNS) pozvalo je Vladu Srbije da ponovo razmotri odluku prema kojoj novinari ubuduće neće moći da prisustvuju konferencijama na kojima lekari i državni zvaničnici odgovaraju na pitanja o epidemiji korona virusa.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da se informacije o broju obolelih vojnika Vojske Srbije od COVID-19 neće objaviti javnosti.

XS
SM
MD
LG