Dostupni linkovi

Godfri: Stigao prvi deo američke pomoći Srbiji, 6 hiljada testova


Američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri
Američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri

Američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri objavio je da je u Beograd stigao prvi deo pomoći Sjedinjenih Američkih Država Srbiji u vidu 6.000 testova za otkrivanje koronavirusa.

On je, u video poruci na Tviteru, poručio da je njegova želja da svaki od tih testova bude negativan.

“Drago mi je da mogu da saopštim da je u Beograd stigao prvi deo američke pomoći Srbiji u borbi protiv COVID 19 kao odgovor na poziv Vlade Srbije. Od početka krize adaptirali smo tekuću podršku Srbiji i nabavljamo dodatnu pomoć kako bismo ublažili efekte opasne pandemije i pomogli da se spasu životi građana Srbije”, rekao je Godfri.

On je objasnio da su testovi obezbeđeni u partnerstvu sa Svetskom zdravstvenom organizacijom, a preko USAID.

“Ova pomoć ide Ministarstvu zdravlja Srbije, koje će najbolje znati kako da je iskoristi. Moja iskrena želja je da se svaki od ovih testova vrati kao negativan”, rekao je Godfri.

"Tokom naše zajedničke istorije, duže od jednog veka, zajedno smo pobeđivali mnogo jače neprijatelje. Amerika će se boriti zajedno sa Srbijom protiv korona virusa", poručio je američki ambasador.

On je objasnio da je ova pomoć samo prvi deo dodatnih sredstava koje su SAD obezbedile i da će se uskoro obratiti sa novim vestima o daljoj pomoći.

Godfri je, u ovoj video poruci, rekao i da mu je preminuo otac od posledica korona virusa. On se svima zahvalio na izrazima saučešća i porukama podrške.

"Dirnut sam vašom pažnjom", naveo je.

XS
SM
MD
LG