Dostupni linkovi

Pratite razvoj pandemije COVID-19 na Radiju Slobodna Evropa


Radnik u zaštitnoj opremi hrani mačke, Istanbul, Turska, 9. april, 2020.

Specijalno izdanje DNEVNO@RSE_O korona virusu svaki dan vam donosi najnoviji pregled informacija o razvoju situacije vezane za širenje pandemije COVID-19 u svijetu i regiji Zapadnog Balkana.

Donosimo vam pregled tekstova i vijesti iz dana u dan, mišljenja stručnjaka, savjete o prevenciji, trenutno stanje zaraženih i statistike o oporavljenim...

Na stranici RSE pratite Blog uživo o pandemiji izazvanoj korona virusom.

Pregled tekstova i vijesti za 10. april, 2020.:

U Španiji je od korona virusa u protekla 24 sata preminulo 605 osoba, što je najmanje u jednom danu u prethodnih 17 dana, objavile su španske vlasti.

Nadam se da ćemo biti u poziciji da pre kraja meseca ukinemo vanredno stanje, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom obraćanja u Nišu, gde je danas dopremljena medicinska oprema.

Italijanska vlada odlučila je da karantin koji treba da traje do 13. aprila, produži do 3. maja, preneli su danas tamošnji mediji pozivajući se na izvore sindikata.

Restriktivne mjere u Mađarskoj uspjele su da uspore širenje virusa korona, ali "pravi test" tek dolazi, izjavio je danas premijer Viktor Orban.

Lideri dve najveće političke partije u Severnoj Makedoniji, Zoran Zaev iz vladajućeg Socijaldemokratskog saveza i Hristijan Mickoski iz opozicione VMRO DPMNE su od četvrtka uveče (9. aprila) u samoizolaciji zbog korona virusa.

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić otkazao je tradicionalna uskršnja dešavanja u ovoj biskupiji zbog situacije u vezi sa epidemijom virusa korona, javila je Katolička tiskovna agencija (KTA).

XS
SM
MD
LG