Dostupni linkovi

Vučić: Ako treba, biću testiran


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Ako bude postajala bilo kakva sumnja da sam zaražen korona virusom, biću testiran, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom obraćanja u Nišu, gde je danas dopremljena medicinska oprema.

"Svakodnevno sam u kontaktu sa lekarima, slušam ih i odgovoran sam", poručio je Vučić

Vučić je 8. aprila saopštio da je njegov stariji sin, Danilo Vučić, pozitivan na korona virus, i da je smešten na infektivnoj klinici u Beogradu.

Odgovarajući na pitanja novinara u Nišu, Vučić je rekao da je smatrao da je važno da obavesti ljude da je njegov sin zaražen i da se sada nada da će dočekati da "ode na Sajam" (gde su smešteni pacijenti sa lakšom kliničkom slikom), a posle toga kući.

Vučić: Nadam se ukidanju vanrednog stanja do kraja meseca

Predsednik Sbrije je rekao i da se nada se da Srbija biti u poziciji da pre kraja meseca ukine vanredno stanje.

"Jedva čekam da ga ukinemo, ali to je moja nada, ne moja prognoza", rekao je predsednik Srbije dodavši da ukidanje vanrednog stanja neće značiti i kraj disciplinovanog ponašanja.

Srbija se nalazi u petoj nedelji epidemije korona virusa, a ukupno je zaraženo 2.867 osoba. Prema poslednjim podacima, saopštenim u četvrtak u 15 časova, preminulo je 66 ljudi.

Od danas u 17 časova, na snagu stupa zabrana kretanja koja će trajati tokom čitavog vikenda, odnosno do ponedeljka u 5 sati ujutru.

To će biti i najduži policijski čas od početka vanrednog stanja koje je u Srbiji uvedeno 15. marta.

XS
SM
MD
LG