Dostupni linkovi

Marković tužio Mariniku Tepić zbog novih navoda o podvođenju maloletnica


Tepić je u aprilu 2021. optužila Markovića za podvođenje maloletnica, a predsednik Skupštine Jagodine je optužbe nazvao "najgnusnijim lažima". Na slici: Marinika Tepić i Dragan Marković Palma

Predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma podneo je 11. februara tužbu protiv potpredsednice opozicione Stranke slobode i pravde (SSP) Marinike Tepić zbog, kako je naveo, "najnovijih laži" koje je o njemu iznela u vezi sa "podvođenjem maloletnica".

Marković, čija je stranka Jedinstvena Srbija deo vladajuće koalicije, tužbu je podneo tužbu zbog "povrede ugleda i časti".

Povod su novi navodi Marinike Tepić u dokumentarnom filmu "Junaci doba zlog" da je posle žurke u organizaciji gradskih vlasti Jagodine januara 2019. godine jedna devojka bila hospitalizovana zbog seksualnog zlostavljanja.

"U slučaju takvih krivičnih dela mora postojati trag u bolnici ili Domu zdravlja ili u policijskim zapisnicima. Opšta bolnica u Jagodini, za koju Tepić tvrdi da se u istu prijavila navodna zlostavljana devojka, već je saopštila da takvog slučaja nije bilo", naveo je Marković u saopštenju iz njegovog kabineta.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić je u aprilu 2021. objavila video svedočenje anonimnog bivšeg radnika hotela "Alfa" u Končarevu kod Jagodine u centralnoj Srbiji, koji je rekao da je prisustvovao podvođenju maloletnih devojaka.

Tepić je izjavila da su u hotel "dovođene devojčice iz Beograda" i da je takve "žurke" organizovao Dragan Marković, a da su nekima prisustvovali i funkcioneri Socijalističke partije Srbije.

Dragan Marković je optužbe nazvao "najgnusnijim lažima" i izjavio da se samoinicijativno javio tužilaštvu u Jagodini gde je zatražio "da se ispitaju svi navodi" potpredsednice Stranke slobode i pravde.

Tepić: Sedam lica želi da svedoči o podvođenju maloletnica
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:29 0:00

Apelaciono javno tužilaštvo u Kragujevcu odlučilo je 23. aprila da ovaj predmet izmesti iz Jagodine i za postupanje ovlasti Više javno tužilaštvo u obližnjem gradu Kraljevu.

Tepić je nakon izjave u jagodinskoj policiji novinarima rekla da ima najmanje sedam osoba koje žele da svedoče o navodima da je Marković umešan u podvođenje maloletnica.

Ona je navela da policiji nije otkrila identitet žrtava i svedoka da ih, kako je rekla, ne bi dovela u rizik. Tepić je izjavila i da je od nadležnih institucija zatražila da se svedocima i žrtvama dodeli status posebno osetljivih svedoka.

Dragan Marković je na čelu Jagodine od 2008. godine. Poslanik je u Skupštini Srbije, a njegova stranka je partner Socijalističke partije Srbije Ivice Dačića, i učestvuje u koalicionoj vladi koju predvodi Srpska napredna stranka Aleksandra Vučića.

Vučić je 23. aprila izjavio da će policija saslušati sve, od Markovića do Tepić, "kako bi se utvrdile sve činjenice".

XS
SM
MD
LG