Dostupni linkovi

Podnet optužni predlog protiv napadača na novinara u Novom Sadu


Novinar Daško Milinović na protestu u Novom Sadu nakon napada na njega, 19. april
Novinar Daško Milinović na protestu u Novom Sadu nakon napada na njega, 19. april

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu podnelo je optužni predlog protiv tri osobe zbog napada na radijskog voditelja i novinara Daška Milinovića, saopšteno je 14. maja.

Ovo je za Radio Slobodna Evropa potvrdio i Milinović.

Optužni predlog podnet je 13. maja protiv U. S. i N. K. iz Surčina, zbog sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje u saizvršilašvu, kao i protiv M. E. iz Jakova zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje u podstrekavanju.

U saopštenju novosadskog tužilaštva se navodi da je tužilaštvo nakon preduzetih dokaznih radnji podnelo predlog Osnovnom sudu u Novom Sadu.

Milinović je napadnut je rano ujutro 16. aprila u Novom Sadu, nakon što su ga dvojica muškaraca prvo isprskali suzavcem, a nakon toga su ga udarali metalnom šipkom. Potom su napadači, koji su nosili kapuljače, pobegli sa lica mesta.

On je kazao da se radi o napadu "fašista na antifašistu".

Ministarstvo unutrašnjih poslova je istog dana saopštilo da je jedan od napadača uhapšen, a da se za drugim intenzivno traga.

U Novom Sadu je, u organizaciji više vojvođanskih nevladinih organizacija, 19. aprila oko oko 2.000 građana protestovalo kako bi iskazali podršku radijskom voditelju Dašku Milinoviću.

Premijerka Srbije Ana Brnabić, Ministarstvo kulture, Nezavisno udruženje novinara Srbije, Nezavisno društvo novinara Vojvodine i pojedine političke stranke osudile su napad na Milinovića.

XS
SM
MD
LG