Dostupni linkovi

Lulzim Peci podneo ostavku na mesto oficira za vezu


Lulzim Peci
Lulzim Peci
Oficir za vezu Kosova u Srbiji Lulzim Peci podneo je ostavku na to mesto, potvrđeno je Radiju Slobodna Evropa u Kancelariji kosovske predsednice Atifete Jahjaga.

Ministarstvo spoljnih poslova Kosova za novog oficira za vezu predložilo je aktuelnog ambasadora u Hrvatskoj Valdeta Sadikua.

Pismo ostavke Pecija koji je u Beograd doputovao početkom sedmice, stiglo je na sto kosovske predsednice.

"Razlog za ostavku je neslaganje i kritike premijera Hašima Tačija zbog moje izjave za medije da će se odnosi između Republike Kosovo i Republike Srbije potpuno normalizovati kada Srbija prizna nezavisnost naše zemlje", saopštio je Peci razloge ostavke.

"Bio sam uveren da je državna politika naše zemlje o normalizaciji odnosa sa Beogradom - priznanje od strane Republike Srbije, ali izgleda da to nije tako. Zato u takvim okolnostima ne prihvatam da nastavim svoj rad u diplomatskoj službi Republike Kosovo", istakao je Peci.

Beograd i Priština razmenili su 17. juna oficire za vezu pošto je Dejan Pavićević stupio na dužnost u Kancelariju EU u Prištini, a Peci u Misiji EU u Beogradu, čime su Srbija i Kosovo načinili važan korak u primeni sporazuma iz Brisela.

Tom prilikom Peci je kazao kako je to veoma važan dan za normalizaciju međusobnih odnosa.

“Očekujem otvorenu i dobru saradnju srpskih državnih institucija i ovde sam da dam svoj prilog u normalizaciji odnosa između naših dviju zemalja”, izjavio je nedavno.
XS
SM
MD
LG