Dostupni linkovi

Pratite razvoj epidemije korona virusa na Radiju Slobodna Evropa


Zaštitne mjere od korona virusa u Iranu
Zaštitne mjere od korona virusa u Iranu

Specijalno izdanje DNEVNO@RSE_O korona virusu svaki dan vam donosi najnoviji pregled informacija o razvoju situacije vezane za širenje epidemije korona virusa u svijetu i regiji Zapadnog Balkana.

Donosimo vam pregled tekstova i vijesti iz dana u dan, mišljenja stručnjaka, savjete o prevenciji, trenutno stanje zaraženih i statistike o oporavljenim...

Na stranici RSE pratite Blog uživo o epidemiji korona virusa.

Pregled tekstova i vijesti za 14. mart, 2020.:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da ne isključuje mogućnost uvođenja vanrednog stanja u zemlji zbog epidemije korona virusa, ali da to podrazumeva najteže moguće mere i potpunu izolaciju.

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da će podneti ostavku u Kriznom štabu za suzbijanje COVID-19 Vlade Srbije u slučaju da se mere protiv širenje koronavirusa ne poštuju, odnosno ako se škole u Srbiji zatvore, na primer, na dve nedelje. On je rekao da je njegov stav da obrazovne institucije treba zatvoriti do kraja školske godine.

Na Kosovu je zabeležen i treći slučaj zaraženog korona virusom, a reč je o osobi staroj 39 godina. Radi se o rođaku juče registrovane obolele osobe (77).

I drugi oboljeli od koronavirusa u Hrvatskoj je izliječen i tokom dana bit će pušten na kućnu njegu, izvijestio je na konferenciji za novinare državnog Stožera Civilne zaštite ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

U Srbiji je potvrđeno šest novih slučajeva zaraženih korona virusom, čime je broj zaraženih porastao na 41, saopštilo je Ministarstvo zdravlja u subotu, 14. marta u 8 časova.

XS
SM
MD
LG