Dostupni linkovi

Izliječen i drugi oboljeli od korona virusa u Hrvatskoj


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

I drugi oboljeli od koronavirusa u Hrvatskoj je izliječen i tokom dana bit će pušten na kućnu njegu, izvijestio je na konferenciji za novinare državnog Stožera Civilne zaštite ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Od petka poslijepodne do subote ujutro potvrđeno je 5 novih slučajeva, izvijestio je. I dalje su svi novi slučajevi importirani ili bliski kontakti ranije potvrđenih oboljelih. Ukupan broj oboljelih u Hrvatskoj je 37.

Izliječena osoba je prvi oboljeli u Hrvatskoj, mladić koji je bio u Milanu na utakmici Lige prvaka gdje se zarazio, i po povratku je počeo pokazivati simptome bolesti, testiran je i 25. veljače je hospitaliziran. On je prenio bolest na brata blizanca i djevojku. Brat blizanac je 12. ožujka bio po drugi puta negativan na test i pušten je na kućnu njegu, a očekuje se da će i djevojka uskoro imati dva negativna nalaza za redom i također biti pušten kući.

Kako je grad Zagreb nepažnjom objavio da je među petero u petak potvrđenih bolesnika i jedno dijete, a mediji to prenijeli, pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević je na konferenciji za novinare Stožera apelirala da mediji poštuju privatnost djece kao posebno ranjive skupine.

XS
SM
MD
LG