Dostupni linkovi

Crna Gora: 11 preminulih, 342 novozaraženih


Medicinski radnik liječi pacijenta oboljelog od COVID-19 na odjelu intenzivne njege u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici, 22. septembra 2021.
Medicinski radnik liječi pacijenta oboljelog od COVID-19 na odjelu intenzivne njege u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici, 22. septembra 2021.

U Crnoj Gori je u posljednja 24 sata 11 osoba preminulo od posljedica bolesti COVID-19, a 342 je novozaraženih korona virusom, saopštio je Institut za javno zdravlje (IJZ).

Trenutno je 7.488 aktivnih slučajeva COVID-19, najviše u Podgorici 2.660 i Nikšiću 860.

Iz Centra za građansko obrazovanje (CGO) su osudili jučerašnje ponašanje premijera Zdravka Krivokapića, članova Vlade i predstavnika skupštinske većine zbog, kako navode, nepoštovanja zdravstvenih mjera tokom vjerskog skupa u Beranama.

Oni su time pokazali i da nisu svi građani pred zakonom isti, saopšteno je iz CGO na Tviteru.

Krivokapić i ministri su u Beranama prisustvovali ustoličenju episkopa Metodija 26. septembra.

Iz opozicione Demokratske partije socijalista (DPS) su tim povodom zatražili ostavku ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović, jer smatraju da ona i njen tim nijesu u stanju da sprovedu epidemiološke mjere ni u svom najbližem okruženju.

Premijer Krivokapić i članovi Vlade su u Beranama grubo prekršili sve epidemiološke mjere koje su propisali građanima, i u potpunosti urušili svoj i autoritet zdravstvenih vlasti, saopštio je DPS 26.septembra.

Do sada je prvu dozu vakcine u Crnoj Gori primilo 38,4 odsto stanovništva, a drugu 33,7 odsto.

Nove epidemiološke mjere od 25. septembra propisuju da je, osim u tržne centre i ugostiteljske objekte, ulaz u poslovne centre i velike trgovine neprehrambene robe moguć samo sa Nacionalnom digitalnom COVID potvrdom.

Od početka epidemije je inficirano 129.990 osoba, a preminulo je 1.906.

XS
SM
MD
LG