Dostupni linkovi

Titov unuk ujedinjuje komunističke partije?


Josip Joška Broz, Foto: www.blic.rs
Josip Joška Broz, Foto: www.blic.rs
Komunističke paritije u Srbiji mogle bi uskoro da budu ujedinjene u jednu, na čijem čelu će biti Josip Joška Broz, unuk nekadašnjeg jugosloveskog predsednika i lidera komunističkog pokreta u Jugoslaviji Josipa Broza.

Savez nezavisnih socijaldemokrata Vojvodine ujedinio se u nedelju u Novom Sadu sa Komunističkom partijom na čijem je čelu Broz, a Brozovoj Komunističkoj partiji ranije je pristupila i Nova komunistička partija iz Zrenjanina

Na kongresu ujedinjenja održanom u nedelju iskazana je želja da Brozovoj stranci pristupe i sve druge partije s komunističkim predznakom u Srbiji.

"Dobijamo pozive iz svih delova zemlje. Sada smo sigurni da ćemo uspeti", rekao je Broz agenciji Beta.

Titov unuk je uveren da na političkoj sceni Srbije ima mesta za partiju komunističke orijentacije, pošto je, kako je rekao, u Srbiji mnogo komunista koji su zadržali svoja ubeđenja ali nisu hteli "u ove komunističke sekte", dodajući da politika leve orijentacije jača i u svetu, i u Evropi i u okruženju.

"Ako uspemo da objedinimo sve komuniste sa teritorije Srbije, a verujem da ćemo uspeti, imaćemo dobar broj glasača", rekao je on.

Broz izrazio je nadu da će se u Komunistričkoj partiji naći svih 14 stranaka te orijentacije koje deluju u Srbiji i da će lako sakupiti potpise za registraciju, a prema njegovim rečima, uslov zainteresovanih za KP je bio da on vodi partiju.

Program nove stranke, kako je kazao, zasnovan je na iskustvima ranije Komunističke partije, ali u novim uslovima koji podrazumevaju i privatizaciju i evropske integracije.

"Prihvatamo sve što je bilo dobro i izbacujemo sve što je bilo loše. Osnovni cilj je da ovom narodu vratimo dostojanstvo, obezbedimo pezionere da ne moraju da rade nego da žive od penzije, a ta mesta da zauzmu mladi; da obezbedimo selu da može da normalno funkcionise i radi, a ne da iskorišćavamo seljake i uvozimo poljoprivredne proizvode", kazao je Broz.
XS
SM
MD
LG