Dostupni linkovi

Iznenada preminuo ukrajinski diplomata na Tajlandu


Ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova objavilo je 30. maja vest o smrti ambasadora , ali nije odmah otkrilo uzrok smrti.
Ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova objavilo je 30. maja vest o smrti ambasadora , ali nije odmah otkrilo uzrok smrti.

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine potvrdilo je 30. maja da je ukrajinski diplomata na Tajlandu Andri Bešta (45) iznenada preminuo tokom odmora sa porodicom na ostrvu Lajp, na južnoj obali Tajlanda.

Vlasti u Kijevu nisu objavile uzrok smrti diplomate, koji je služio kao ambasador na Tajlandu od novembra 2015. do razrešenja sa te funkcije u aprilu.

Policija na Tajlandu citirala je reči Beštinog sina da se njegov otac osećao dobro pre nego što je 29. maja otišao na spavanje u zajedničkoj sobi hotela na ostrvu Lajp. On je naveo da je Bešta oko 4.30 u toku noći povratio i zatim pao u nesvest.

"Preliminarna istraga nije pokazala da je napadnut, nije bilo znakova nasilja", navodi se u izjavi zamenika portparola Nacionalne policije. Tajlandske vlasti ispitivale su i druge svedoke u slučaju.

Ekkarat Leesen, guverner južne provincije Satun, rekao je da je Beštino telo prevezeno na obdukciju.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski objavio je 30. maja na tviteru da je Bešta bio visoko profesionalni diplomata.


Zelenski je naveo da je telefonom razgovarao sa članovima Beštine porodice na Tajlandu.

Od 2017. godine, Bešta je honorarno služio kao ambasador Ukrajine u Mjanmaru i Laosu, saopštilo je ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG