Dostupni linkovi

Uhapšeno četvoro osumnjičenih za pranje novca Belivukovoj grupi


Policija Srbije privodi vođu navijača Partizana Veljka Belivuka u Beogradu, 4. februara 2021.
Policija Srbije privodi vođu navijača Partizana Veljka Belivuka u Beogradu, 4. februara 2021.

Četiri osobe su uhapšene zbog osnovane sumnje da su prale novac, koji se dovodi u vezu sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije.

„Ova lica su na svoje ime kupovale nepokretnosti i vrednije pokretne stvari od novca koji se sumnja da potiče iz delatnosti ove organizovane kriminalne grupe koju su organizovali Veljko Belivuk i Marko Miljković“, navelo je Tužilaštvo.

U saopštenju se navodi da je hapšenje izvedeno u saradnji sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije i da su pretresi u toku.

Posebno odeljenje za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu potvrdilo je 15. oktobra optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal protiv Marka Miljkovića, Veljka Belivuka i još 30 osoba.

Pet stvari koje treba znati o 'slučaju Belivuk' u Srbiji
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:57 0:00

Ta grupa tereti se za najteža krivična dela među kojima su ubistva, otmice, prodaja droge i nedozvoljeno nošenje i promet oružja.

Belivuk, Miljković i još 18 osoba uhapšeni su februara 2021. Još dvojica osumnjičenih da su pripadnici te kriminalne grupe uhapšeni su 18. oktobra.

Dan kasnije, 19. oktobra Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv Gorana Papića, bivšeg zamenika načelnika SBPOK MUP-a Srbije.

Belivuka i Miljkovića je 1. decembra u Beogradu saslušao i crnogorski specijalni tužilac Saša Čađenović zbog sumnje da su sa crnogorskim saradnicima organizovali ubistva Damira Hodžića i Adisa Spahića.

Dvostruko ubistvo, Hodžića i Spahića, za koje crnogorsko Specijalno tužilaštvo tereti Belivuka i Miljkovića, dogodilo se u okolini Spuža u Crnoj Gori, 14. oktobra 2020.

XS
SM
MD
LG