Dostupni linkovi

Uhapšena još dva navodna Belivukova saradnika u Srbiji


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije uhapsili su u ponedeljak 18. oktobra još dve osobe za koje se sumnja da su pripadaju klanu Veljka Belivuka, potvrđeno je za Radio Slobodna Evropa (RSE) u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Kako su naveli u Tužilaštvu za RSE, osumnjičeni „S.R. i D.M.“ uhapšeni su pod sumnjom da su pripadnici klana Veljka Belivka.

Posebno odeljenje za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu potvrdilo je u petak 15. oktobra, optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal koja je podignuta protiv Veljka Belivuka i još 30 osoba, saopšteno je tada iz Višeg suda.

Belivukova grupa tereti se da je za različita krivična dela među kojima su teška ubistva, otmice, dilovanje droge i nedozvoljeno nošenje i promet oružja.

„Dokazi po svom kvalitetu i značaju, pružaju dovoljan osnov za izvođenje zaključka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje iz krivičnih dela koja im se optužnicom stavljaju na teret“, dodaje se u saopštenju.

Belivuk (36), kome je nadimak Velja Nevolja, važi za vođu navijača fudbalskog kluba "Partizan", odnosno navijačke grupe "Principi", nastale od bivše grupe "Janjičari".

Uhapšen je, zajedno sa 19 drugih osoba 4. februara ove godine.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, govoreći o hapšenju koje su izveli pripadnici MUP-a Srbije u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, naveo je da se neće dozvoliti formiranje novog "Zemunskog klana". Reč je o kriminalnoj organizaciji razbijenoj 2003. nakon ubistva srpskog premijera Zorana Đinđića.

Pet stvari koje treba znati o 'slučaju Belivuk' u Srbiji
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:57 0:00

XS
SM
MD
LG