Dostupni linkovi

Dva pomena za Olivera Ivanovića u Severnoj Mitrovici


Predstavnici Srpske liste na pomenu Oliveru Ivanoviću u Severnoj Mitrovici
Predstavnici Srpske liste na pomenu Oliveru Ivanoviću u Severnoj Mitrovici

Na drugu godišnjicu ubistva predsednika građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" (SDP) Olivera Ivanovića u Severnoj Mitrovici održana su dva pomena, jedan u organizaciji stranke, a drugi na kojem su prisustvovali članovi porodice i prijatelja.

Ksenija Božović, potpredsednica SDP je u obraćanju medijima rekla da i dalje nema odgovora na pitanje ko je naručio i ubio Olivera Ivanovića, i poručila da “ćemo svi zajedno raditi na tome da se to ubistvo rasvetli i da pravi nalogodavci i prave ubice se izvedu pred lice pravde”.

Predsednik Srpske liste i gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić, koji je sa predstavnicima Srpske liste prisustvovao prvom pomenu, apelovao je na sve nadležne institucije, a pre svega na tužilaštvo i sud i pozvao ih da kako je rekao što pre otkriju prave nalogodavce, naručioce i ubicu Olivera Ivanovića.

U 10 sati pomenu su prisustvovali i funkcioneri i članovi Srpske liste, poslanici, gradonačelnici i predsednici Privremenih organa Opština koje funkcionišu u sistemu Republike Srbije.

Na drugom pomenu od 11 sati, sveće su zapalili i cveće položili venčana supruga ubijenog Olivera, Marina Ivanović, odbornici SDP-a u Severnoj Mitrovici, prijatelji porodice Ivanović, među kojima i predsednik Osnovnog suda u Severnoj Mitrovici Nikola Kabašić.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine ispred stranačkih prostorija u Severnoj Mitrovici. Na njega je s leđa ispaljeno šest metaka.

Mesto ubistva Olivera Ivanovića
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:21 0:00

Za ovo ubistvo kosovsko Specijalno tužilaštvo pred Osnovnim sudom u Prištini podiglo je optužnicu 2. decembra prošle godine protiv šest lica, od kojih su dvojica u bekstvu.

Optužnica je podignuta za krivična dela "učešće ili organizovanje kriminalne grupe", "zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja", "pomoć u izvršenju krivičnog dela teškog ubistva", "neovlašćeno posedovanje, kontrola ili posedovanje oružja", "otkrivanje službene tajne", "zloupotreba službene dužnosti saizvršilaca" i "manipulacija dokazima kod saizvršilaca", navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Pripremno ročište optuženima za ubistvo predsednika građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića pred Osnovnim sudom u Prištini koje je počelo 30.decembra 2019. odloženo je za 11. februar 2020. godine. Do odlaganja je došlo jer je advokatima šestorice optuženih optužnica dostavljena samo na albanskom jeziku zbog izmena napravljenih 27. decembra.

XS
SM
MD
LG