Dostupni linkovi

Kretanja Dodikovih stavova o blokadi institucija BiH


Kretanja Dodikovih stavova o blokadi institucija BiH
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:24 0:00

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je od člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i svih političkih snaga u bh. entitetu Republika Srpska (RS) da sudjeluju u radu institucija u Bosni i Hercegovini. Predstavnici stranaka iz RS-a od 26. jula 2021. bojkotuju rad institucija BiH, nakon što je bivši visoki predstavnik Valentin Inzko nametnuo izmjene Krivičnog zakona BiH kojima se sprječava negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca. Ranije blokade centralnih institucija zabilježene su tokom 2020., zbog odluke Ustavnog suda o poljoprivrednom zemljištu koje je u državnom vlasništvu, i 2017., nakon izjave tadašnjeg člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića o priznanju Kosova.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je od člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i svih političkih snaga u bh. entitetu Republika Srpska (RS) da sudjeluju u radu institucija u Bosni i Hercegovini.

Predstavnici stranaka iz RS-a od 26. jula 2021. bojkotuju rad institucija BiH, nakon što je bivši visoki predstavnik Valentin Inzko nametnuo izmjene Krivičnog zakona BiH kojima se sprječava negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.

Ranije blokade centralnih institucija zabilježene su tokom 2020., zbog odluke Ustavnog suda o poljoprivrednom zemljištu koje je u državnom vlasništvu, i 2017., nakon izjave tadašnjeg člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića o priznanju Kosova.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG