Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Elezova grupa planirala atentate?


Hapšenjem članova klana kojim je rukovodio Darko Elez sprečena je likvidacija državnih funkcionera u Srbiji, piše današnji “Blic”.

Ubistva političara trebalo je da izvrše Elezovi ljudi, ali su, prema operativnim saznanjima policije, naručioci vođe klana koji je u prijateljskim odnosima s grupom sa Pala, saznaje „Blic”.

Prema pisanju „Blica” Elezova ekipa bila je unajmljena da obavi taj posao.

Pretpostavlja se da je plan bio da se ispod vozila mete postavi eksploziv, za šta je većina članova ekipe obučena. Koliko je novca za odrađen posao trebalo da dobije od naručilaca, nije poznato, kao ni ko je bio meta plaćenika.

Hapšenjem ove grupe sprečena su i ubistva pripadnika suparničkog klana, navodi dalje “Blic”. Prema nezvaničnim informacijama, reč je o osobama bliskim Đorđu Ždralu, s kojim je Elez u višegodišnjem sukobu.

Iako je MUP Srbije uhapsio devet, istražnom sudiji Specijalnog suda privedeno je šestoro osumnjičenih.

Droga, oružani napadi...
Posle policijskog pritvora, pušteni su otac Darka Eleza Miladin, supruga Ratka Močević, kao i Željko Avram iz Foče. Istražnom sudiji privedeni su, pored Eleza, Vladimir Pandurević iz Sarajeva, Vaso Ljubibratić iz Trebinja, Branko Đurić iz Zvornika, Slobodan Pjevac iz Karlovaca i Aleksandar Lučić. Na saslušanju svi osumnjičeni su se branili ćutanjem i određen im je pritvor do 30 dana.

Elez se u krivičnoj prijavi sumnjiči da je podstrekivao na ubistvo, a cela grupa u Srbiji se tereti za krijumčarenje 44 kilograma droge, pokušaj ubistva, pokušaj iznude, falsifikovanje isprava, nedozvoljeno posedovanje oružja i eksploziva.

Prema izvesnim nezvaničnim informacijama, grupa se sumnjiči da je prošle godine planirala da ubije jednog Beograđanina tako što bi mu pod automobil postavili eksploziv, ali je njihovu nameru osujetila policija hapšenjem trojice muškaraca.

Kod njih je zaplenjen eksploziv, a prema nezvaničnim informacijama, trojica privedenih bliska su Elezu.

Ovaj klan je drogu iz Crne Gore krijumčario u BiH, gde se ta grupa sumnjiči za nekoliko ubistava, uglavnom ljudi bliskih Đorđu Ždralu, Elezovom kumu. Oni su osumnjičeni i za oružane napade, pljačke, iznude, ucene, a nisu prezali ni od toga da onome ko odbije da im plati reket postave eksploziv.

Elezov branilac u BiH advokat Duško Tomić potvrdio je juče „Blicu” da se tokom dana u Beogradu sastao sa advokatskim timom koji će Darka Eleza braniti pred srpskim pravosuđem.

Specijalno tužilaštvo izdalo je juče zahtev za sprovođenje istrage protiv te kriminalne grupe i predložilo da im se odredi pritvor zbog sumnje da su trgovali drogom i vršili druga teška krivična dela.
XS
SM
MD
LG