Dostupni linkovi

Policije BiH i Srbije razbijaju kriminalni lanac


Policijske agencije iz BiH i Srbije uhapsile su u toku jutra više osoba, među kojima su i policijski službenici, koje se sumnjiče za pripadnost regionalnoj kriminalnoj grupi koja je vršila ili pripremala najteža djela.

''Tijekom ove akcije već je lišeno slobode više osoba među kojima ima i aktivnih uposlenika više policijskih agencija u BiH, i na entitetskoj i na državnoj razini. Više informacija će se znati po završetku akcije,'' izjavio je za RSE Boris Grubešić.

U Srbiji je uhapšeno ukupno šest a u BiH još nekoliko osoba.

Među uhapšenima je i vođa grupe Darko Elez, rekao je njegov advokat Duško Tomić za RSE.

Elez, jedan od najokorjelijih bh. kriminalaca, je vođa klana koji je godinama bio suprotstavljen kriminalnoj grupi Đorđa Ždrala, protiv koje je Sud BiH potvrdio optužnicu za ubistvo nekadašnjeg visokog funkcionera MUP RS Ljubiše Savića Mauzera.

"Nisam siguran da je uhapšen jutros jer imam informaciju da je sinoć uhapšen u Beogradu, odnosno da mu se dogodilo nešto slično kao generalu Zdravku Tolimiru. Elez je interesantan mnogim službama i mnogim tužilaštvima. Imam informaciju da je trenutno u Tužilaštvu BiH, ali kad se vidim s njima tek ću znati za šta ga konkretno terete i vidjeću da li ću ga braniti, jer bojim se da je stvar sa Darkom Elezom mnogo krupnija i mnogo opasnija," rekao je Tomić.

Kako nezvanično saznajemo, policija je rano jutros u Bijeljini uhapsila Marka Krajišnika koji se, prema nepotvrđenim informacijama, dovodi u vezu sa trgovinom naoružanjem.

Reč je o međunarodnoj kriminalnoj grupi koja je pripremala i vršila najveća kriminalna dela na zapadnom Balkanu - ubistva, iznude, ucene, razbojništva, krijumčarenja, trgovinu narkoticima, oružjem, eksplozivnim napravama i motornim vozilima i pranje novca.
XS
SM
MD
LG