Dostupni linkovi

Bivši guverner Njujorka neće biti gonjen za seksualno napastvovanje


Andrew Cuomo
Andrew Cuomo

Bivši guverner Njujorka Andrew Cuomo neće biti krivično gonjen zbog optužbi dveju žena - od kojih je jedna pripadnica vojske, za seksualno napastvovanje, saopštio je okružni tužiilac.

Kako je rekla tužilteljka okruga Vestčester Mimi Rocah, iako ima dokaza da su se događaji koje su žene opisale desili, nije mogla da krene u krivično gonjenje.

"U oba slučaja, iako su optužbe i svedoci bili kredibilni, a ponašanje zabrinjavajuće, nismo mogli da pokrenemo postupak zbog određenih procedura koje traže zakoni države Njujork", navela Rocah u saopštenju.

Cuomo nije komentarisao ovu odluku, a ranije je negirao da je bilo koju ženu dodirivao na neprikladan način.

Mnogi okružni tužioci formirali su istrage na osnovu svedočenja jedanaest žena koja je sakupila državna tužiteljka Njujorka Letitia James.

Cuomo je ostavku na funkciju guvernera podneo u avgustu.

U okrugu Olbani takođe se vodio prekršajni postupak protiv njega, zbog nedoličnog dodirivanja jedne žene, ali je sudija tražio još vremena kako bi razmotrio dokaze.

Tužilac okruga Long Ajlend saopštio je da neće krivično goniti Cuoma, a pred tim tužilaštvom vodila se istraga na osnovu tvrdnje pripadnice vojske da ju je on nedolično dodirivao 2019. godine.

XS
SM
MD
LG