Dostupni linkovi

ZAGREB


Istrazzni sudija ZZupanijskog suda u Zagrebu Zdenko Posavec usvojio je danas zahtev tuzzilasstva i bivssem komandantu odbrane Osijeka Branimiru Glavassu produzzio prtivor na joss mesec dana.
Posavec je pritvor produzzio zbog posebno tesskih okolnosti dela za koja je Glavass optuzzen, ali ne više i zbog uticaja na svedoke, zbog čega je pritvoren 26. oktobra. Glavass je optuzzen za ratne zloccine protiv srpskih civila u Osijeku 1991. godine.

SARAJEVO
Optuženi Zoran Janković, osumnjičen za ratne zločine na području Zvornika, izjavio je danas pred Sudom BiH da se ne oseća krivim ni po jednom od navoda iz optužnice koja ga tereti za uccessce u streljanju 36 bošnjačkih civila i spaljivanju njihovih tela u aprilu 1992. godine u selu Snagovo.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG