Dostupni linkovi

U Paraćinu uništeno 3.500 tona eksploziva

  • Dušica Pešić

U Paraćinu je u toku dana manjim intenzitetom nastavljena serija eksplozija, koja je započela oko 4.00 sata u noći između srede i četvrtka u vojnom objektu na brdu Karađorđevo, nedaleko od tog grada, rekao je za Radio Slobodna Evropa predsednik opštine Paraćin Saša Paunović:

«Nastavlja se, ekipe neće moći, dakle, da priđu mestu događaja u narednih nekoliko dana sigurno, budući da prvo moraju jedinice Vojske Srbije da razminiraju mesto praktično, da uklone zaostala minska eksplozivna sredstva.»

U sedam magacina, u kojima je bilo uskladišteno 3.500 tona eksploziva svih vrsta, lančano je u toku noći odjeknulo sedam jakih eksplozija:

«Detonacije su katastrofa bile. Videlo se odavde, ogromna pečurka je bila.»

Žrtava nije bilo, a u eksploziji nije povređen nijedan vojnik, pošto su oni na vreme evakuisani. Jedna osoba zadobila je teže povrede, dok je njih desetak lakše povređeno razbijenim staklom od noćašnjih eksplozija.

Škole i obdaništa u tom gradu ne rade, a otkazana su i sva javna okupljanja. Ministar policije Dragan Jočić rekao je da nema opasnosti od hemijskog zagađenja. U objektima u centru Paraćina prozori i izlozi su popucali, ili su pak ispali iz zidova, a detonacije su se osetile i u Jagodini, koja je 20 kilometara udaljena od Paraćina.
XS
SM
MD
LG