Dostupni linkovi

LONDON/PRIŠTINA


Dok međunarodna zajednica usmjerava Kosovo ka nekakvom obliku uslovne nezavisnosti koji bi se mogao dostići do kraja godine, tamošnji zvaničnici UN pripremaju se za masovni egzodus desetina hiljada Srba - piše "Gardijan". Neki od pripadnika srpske manjine na Kosovu se naoružavaju dok NATO razmješta svoje snage na Kosovu kako bi zaštitio srpsku manjinu, ali i u korijenu sasjekao svaki srpski pokušaj da se Kosovo podijeli, tvrdi list i dodaje da, kako je navedeno, srpski nacionalisti u Banjaluci oživljavaju zahtjeve za nestankom BiH i pripajanjem Srbiji. Ispitivanja javnog mnjenja govore o snažnoj podršci radikalima u Srbiji i broju mandata koje bi mogli da osvoje u republičkom parlamentu - navodi "Gardijan".

BEOGRAD
Kancelarija za medije britanskog premijera Tonija Blera demantirala je napise srpskih i pojedinih stranih medija da je od premijera Srbije Vojislava Koštunice tokom njegove posjete Londonu zahtijevano da prihvati nezavisnost Kosova. "Nije bilo nikakvih ucjena. Bler nije rekao Koštunici ni na jedan način da Kosovo treba da bude nezavisno, već samo da bi rješenje trebalo da garantira stabilnost i prava manjina i da bude usvojeno do kraja godine", rekao je za "Glas javnosti" predstavnik britanskog premijera za medije Džon Prat.

LJUBLJANA
Predsjednici Hrvatske i Slovenije, Stjepan Mesić i Janez Drnovšek, sastaće se danas na random sastanku koji se tradicionalno održava dva puta godišnje. Osim o bilateralnim pitanjima, Mesić i Drnovšek će razgovarati i o regionalinm temama i evropskim procesima.
XS
SM
MD
LG