Dostupni linkovi

BRISEL


Visoki predstavnik EU Havijer Solana ccestitao je danas je u Briselu crnogorskom narodu i premijeru Milu Djukanovichu na uspessnom, posstenom i slobodnom referendumu, naglasivssi da je "pitanje referenduma zavrssena stvar".
Solana je posle susreta sa Djukanovichem objasnio da je to zato ssto su medjunarodne organizacije koje priznaje i kojima veruje EU ocenile da je referendum bio possten i slobodan. On je napomenuo i da, ccim budu poznati konaccni rezultati i ressene sve zzalbe i formalna pitanja vezana za referendunm, Srbija i Crna Gora treba da poccnu dijalog o svim otvorenim pitanjima.
Evropski komesar za prossirenje Oli Ren je istovremeno izjavio da EU necce ponuditi "preccicu" za punopravno cclanstvo u Uniji. On je zatrazzio od crnogorskog premijera da da ssto pre zapoccne razgovore sa Srbijom o tehnicckim detaljima razdvajanja.
Djukanovich je rekao da rezultat referenduma i velika izlaznost gradajana potvrdjuju zrelost i demokratska dostignucha crnogorsko naroda.
On je podvukao da je sada nuzzna homogenizacija crnogorskog drusstva da bi se doprinelo pridruzzivanju EU.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG