Dostupni linkovi

Trump: Oracle bi bio odlična tvrtka za preuzimanje američkih operacija TikToka


TikTok
TikTok

Američki predsjednik Donald Trump poručio je da bi tehnološki gigant Oracle bio "odlična tvrtka" za preuzimanje američkih operacija kineskog TikToka.

Ova vijest dolazi nakon što je Oracle prijavljen kao mogući kupac poslovanja kineskih aplikacija za društvene mreže u Sjevernoj Americi, Australiji i Novom Zelandu.

Trump je prošlog tjedna naredio vlasniku TikToka, kineskoj tvrtki ByteDance, da proda svoje američke operacije u roku od 90 dana ili mu prijeti gašenje.

Predsjedavajući Oraclea Larry Ellison pristalica je Trumpa i u veljači je održao skup za prikupljanje sredstava za američkog predsjednika.

Trumpovi komentari tijekom govora u Yumi u Arizoni uslijedili su nakon izvještaja da je Oracle radio sa ponudom za neke imovine TikToka s grupom ulagača ByteDancea.

Prema tim izvješćima, Oracle ozbiljno razmišlja o kupovini TikTokovih tvrtki u SAD-u, Kanadi, Australiji i Novom Zelandu s investicijskim tvrtkama, uključujući General Atlantic i Sequoia Capital.

Ranije ovog mjeseca, Trump je rekao da bi vlada trebala dobiti "znatan dio" prodajne cijene američke jedinice TikToka ako ga kupi američka tvrtka.

Pročitajte i ovo:

XS
SM
MD
LG