Dostupni linkovi

Trumpov ultimatum Tik Toku


Microsoft je u nedjelju objavio da je razgovarao s Trumpom i da je spreman nastaviti razgovore o prodaji Tik Toka u SAD-u
Microsoft je u nedjelju objavio da je razgovarao s Trumpom i da je spreman nastaviti razgovore o prodaji Tik Toka u SAD-u

Američki predsjednik Donald Trump kazao je da se ne protivi tome da Microsoft Corp preuzme američke operacije Tik Toka, najavivši da će zabraniti njegov servis u SAD-u ne dođe li do prodaje do 15. septembra, javlja BBC.

Ove su najave uslijedile nakon što je Trump u petak objavio da planira zabraniti američke operacije ove kineske video aplikacije nakon odbijanja moguće prodaje Microsoftu.

Trumpova objava potvrđuje izvještaj koji je Reuters prenio u nedjelju da se Trump složio dati tvrtki ByteDance 45 dana za pregovore o prodaji ove popularne video aplikacije Microsoftu.

Trump je također rekao da će američko ministarstvo financija dobiti velik novac od ove prodaje, no nije jasno kako će do toga doći.

"Sjedinjene Države trebale bi dobiti vrlo veliki postotak te cijene, jer mi to omogućavamo", rekao je Trump.

"To bi došlo od prodaje, o čemu niko drugi ne bi razmišljao osim mene, ali to je način na koji mislim i mislim da je to vrlo fer", dodao je.

Microsoft je u nedjelju objavio da je razgovarao s Trumpom i da je spreman nastaviti razgovore o prodaji Tik Toka u SAD-u.

XS
SM
MD
LG