Dostupni linkovi

Bocan Harčenko: Rusija s pažnjom prati nastavak dijaloga Beograda i Prištine


Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko

"Rusija s pažnjom prati nastavak dijaloga Beograda i Prištine u cilju iznalaženja dugoročnog političkog rešenja koje je u interesu i prihvatljivo za Srbiju", izjavio je ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko na sastanku sa ministrom odbrane Srbije Aleksandrom Vulinom, saopšteno je iz njegovog ministarstva.

Kako se navodi, Bocan Harčenko je ocenio i da je nastavak dijaloga od izuzetne važnosti.

U Briselu se danas (23. jul) održava prvi ekspertski susret u okviru političkog dijaloga o normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova. Reč je o susretu zakazanom prilikom prve runde u obnovljenim pregovorima, koja je održana uz fizičko prisustvo obe strane prošle nedelje, 16. jula.

Osim o dijalogu Beograda i Prištine, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i ruski ambasador su razgovarali i o odnosima dve zemlje i vojno-tehničkoj saradnji, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Vulin je, dodaje se, izrazio zahvalnost zbog "aktivne podrške i principijelnog stava Rusije u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije".

Vulin i Bocan-Harčenko su istakli da je saradnja dva ministarstva odbrane i dve vojske na "istorijskom vrhuncu" i naglasili značaj nastavka vojno-tehničke saradnje.

Bocan Harčenko odbacio navode da Rusija "ruši Vučića"

Ambasador Rusije odbacio je kao izmišljotine navode objavljene 23. jula u jednom tabloidu pod naslovom "Duboka država Rusije ruši Vučića iza Putinovih leđa".

"Bili smo neprijatno iznenađeni i revoltirani tekstom sa prve strane koji bez ijednog dokaza pokušava da promoviše neverovatnu izmišljotinu o dubokoj državi Rusije", napisao je Bocan Harčenko na Tviteru.

Bocan Harčenko nedavno je na Tviteru kao "apsurdne" odbacio ocene da iza nereda na ulicama Beograda stoji Moskva i dodao da je razočaran što takve izmišljotine nepromišljeno prihvataju mediji.

XS
SM
MD
LG