Dostupni linkovi

Hoti: U četvrtak u Briselu počinje izrada nacrta sporazuma o nestalima


Adulah Hoti
Adulah Hoti

Premijer Kosova Avdulah Hoti (Avdullah) je izjavio je da će u četvrtak u Briselu na sastanku delegacija Kosova i Srbije početi izrada sporazuma o nestalim licima.

Na konferenciji za novinare u sredu, nakon zasedanja vlade, Hoti je kazao da će sastanku prisustvovati novoimenovani državni koordinator za dijalog Skender Hiseni (Hyseni) i Ibrahim Makoli (Makolli), predstavnik radne grupe delegacije Kosova po pitanju nestalih lica.

„Gospodin Hiseni govori u moje ime za pregovaračkim stolom. On ima to ovlašćenje, da mene predstavlja kao premijera u procesu dijaloga. Sutra će biti u Briselu, zajedno sa gospodinom Makolijem koji se bavi pitanjem nestalih, a kako bi izradili nacrt konačnog sporazuma po pitanju nestalih lica“, kazao je Hoti.

Hoti je dodao da je Kosovo, uz saglasnost sa međunarodnim partnerima, u dijalog ušlo kako bi se završio konačni sporazum sa Srbijom, a koji, kako je dodao, treba da obuhvati recipročno priznanje i normalizaciju odnosa.

Politički dijalog Kosova i Srbije je nakon pauze od 20 meseci nastavljen u Briselu 16. jula, na čelu delgacije Kosova je bio premijer Kosova Avdulah Hoti dok je srpsku stranu predstavljao predsednik Aleksandar Vučić.

Za ovu nedelju najavljeni su razgovori na ekspertskom nivou.

Hoti i Vučić u Briselu
molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:02:46 0:00

XS
SM
MD
LG