Dostupni linkovi

Beograd: Nakon višemesečnih apela građana, vraća se trola broj 28


Otkrivanje "spomenika" troli 28 na Studentskom trgu u Beogradu (arhivska fotografija: 18. februar 2020)

Trolejbuska linija 28 u Beogradu se vraća u saobraćaj na staroj trasi od 6. jula, saopštilo je u sredu udruženje građana “Vratimo trolu 28”, koje je poslednjih osam meseci organizovalo proteste i performanse tražeći od gradskih vlasti da vrate ovu liniju koja povezuje stanovnike opštine Zvezdara sa centrom grada.

“Odluku o povratku je doneo grad Beograd nakon više sastanaka predstavnika udruženja ‘Vratimo trolu 28’ sa predstavnicima Sekretarijata za javni prevoz, Saobraćajnog fakulteta i uprave grada”, navodi se u saopštenju.

U udruženju navode da ponovno uspostavljanje ove linije svakodnevno olakšati živote hiljadama ljudi i uštedeće građanima nemerljive količine vremena i energije.

Trola 28 je prvobitno bila privremeno ukinuta tokom rekonstrukcije beogradskog centralnog Trga republike, ali je potom, nakon završetka radova, u novembru 2019. godine doneta odluka da ipak ne bude vraćena na trasu.

Bunt Beograđana zbog izmena u javnom prevozu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:08 0:00

Udruženje građana “Vratimo trolu 28” je krajem prošle godine predalo predstavnicima Opštine Zvezdara peticiju sa potpisima više od 4.000 građana koji su tražili da se vrati ukinuta linija.

Takođe, održali su i više protesta u gradu sa istim zahtevom.

XS
SM
MD
LG