Dostupni linkovi

Beograd: Građani predali predsedniku opštine Zvezdara peticiju za vraćanje trolejbusa 28


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Udruženje građana “Vratimo trolu 28”, koje od vlasti u Beogradu traži da ponovo uspostavi ovu trolejbusku liniju, saopštilo je da su predstavnici inicijative danas imali sastanak sa predsednikom opštine Zvezdara Milošem Ignjatovićem, te da su mu predali peticiju sa potpisima više od 4.000 građana.

“Dobili smo podršku predsednika opštine i pomoć da se organizuju sastanci sa nadležnima u Sekretarijatu za javni prevoz i gradonačelnikom Beograda”, navodi se u saopštenju udruženja.

Dodaje se da je Ignjatović predstavnicima udruženja uputio izvinjenje zbog jučerašnjeg incidenta koji se desio nakon sednice Skupštine opštine Zvezdara, kada je nepoznata osoba udarila aktivistu Miloša Vučkovića.

“Zahvaljujemo se na pruženoj podršci u pogledu povezivanja sa nadležnim institucijama, ali smo od predsednika Opštine Zvezdara očekivali konkretniju osudu jučerašnjeg nasilja u prostorijama opštine. Nadali smo se objašnjenju ko su bila prisutna lica koja su pre i tokom sednice blokirala prolaz građanima i zašto je samo troje naših predstavnika dobilo dozvolu da prisustvuje skupštini”, saopštilo je udruženje “Vratimo trolu 28”.

Bunt Beograđana zbog izmena u javnom prevozu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:08 0:00


Podsetimo, do incidenta je došlo nakon što je troje predstavnika građanske inicijative napustilo sednicu, na kojoj većina odbornika nije izglasala predlog da se na dnevni red stavi zahtev građana. Kako je za Radio Slobodna Evropa rekla Teodora Budimir iz udruženja, uoči sednice u zgradi opštine se pojavila još jedna grupa građana, za koje pretpostavlja da ih je organizovala vladajuća Srpska napredna stranka (SNS).

"Na ulazu u salu su nas pitali da li smo sa SNS liste ili sa liste grupe građana”, rekla je Budimir, koja je prisustvovala sednici.

Inače, građani su peticiju za vraćanje dvadesetosmice krajem novembra predali Sekretarijatu za javni prevoz, a zbog izostanka reakcije organizovali su polučasovnu blokadu saobraćaja 14. i 17. decembra.

XS
SM
MD
LG