Dostupni linkovi

Crnogorski premijer: Ponosni smo što nismo održali Adrija tur


Premijer Crne Gore Duško Marković
Premijer Crne Gore Duško Marković

Premijer Crne Gore Duško Marković izjavio je da je ponosan na odluku da teniski turnir Adrija tur (Adria Tour) ne bude održan u toj državi.

Marković je rekao da je održavanje turnira bilo dozvoljeno, ali po pravilima koje je propisalo Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT).

"Nismo hteli popustiti ni pod pritiskom zvučnih imena kojima odajemo priznanje i divimo im se, ali ni pod finansijskim interesima korporacija koje stoje iza organizacije turnira. Rekli smo da je zdravlje na prvom mestu i danas smo ponosni na tu odluku", rekao je Marković na premijerskom satu.

Humanitarni teniski turnir Adria Tour, čiji je organizator teniser Novak Đoković, nije održan u Crnoj Gori jer iz Srbije nije dozvoljen ulazak u tu državu zbog pandemije korona virusa.

Novak Đoković saopštio je u utorak, 23. juna, da su on i njegova supruga Jelena pozitivni na COVID-19.

Đoković je doputovao u Beograd iz Zadra nakon što je 21. juna prekinut Adria Tour u tom gradu posle potvrde tenisera Grigora Dimitrova da je pozitivan na korona virus. Turnir je prethodno održan i u Beogradu.

Organizacioni odbor Adria Toura je 23. juna saopštio da je doneo odluku da se turnir ne nastavi, odnosno da neće biti održan u Banjaluci i Sarajevu.

Kako se navodi na zvaničnoj stranici tog turnira, Adria Tour 2020. je regionalni humanitarni turnir. Uoči njegovog početka najavljeno je da će biti održan tokom četiri vikenda od 12. juna do 5. jula u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

XS
SM
MD
LG