Dostupni linkovi

Teniser Novak Đoković pozitivan na korona virus


Novak Đoković

Teniser Srbije Novak Đoković saopštio je da su on i njegova supruga Jelena pozitivni na COVID-19.

"Odmah po dolasku u Beograd otišli smo na testiranje. Moj i Jelenin rezultat je pozitivan. Deca su negativna", navodi se u saopštenju objavljenom na Đokovićevom sajtu.

Novak Đoković doputovao je u Beograd iz Zadra nakon što je 21. juna prekinut Adria Tour u tom gradu posle potvrde tenisera Grigora Dimitrova da je pozitivan na korona virus.

On je naveo da će ostati u samoizolaciji narednih 14 dana i da će test ponoviti za pet dana.

“Nadam se da se neće komplikovati bilo čija zdravstvena situacija i da će svi biti dobro”, poručio je Đoković.

Adria Tour prethodno je održan u Beogradu, a njegova druga stanica bio je Zadar.

“Organizovali smo turnir u trenutku u kom je virus oslabio verujući da su se stekli uslovi za njegovo održavanje. Izuzetno mi je žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze. Pratim izjave lekara i nadam se da se broj zaraženih neće povećavati,” saopštio je Novak Đoković, prvi teniser sveta na ATP listi.

Kako se navodi na zvaničnoj stranici tog turnira, Adria Tour 2020. je regionalni humanitarni turnir kojeg organizuje Novak Đoković. Uoči njegovog početka najavljeno je da će biti održan tokom četiri vikenda od 12. juna do 5. jula u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Đoković je saopštio 23. juna da je jedan od ciljeva turnira bio da se pomogne dobrotvornim fondacijama i onima kojima je pomoć najpotrebnija, kao i teniserima iz regiona.

“U isto vreme, želeli smo da pošaljemo poruke solidarnosti, poštovanja i fer-pleja. Drago mi je što se veliki broj ljudi pridružio toj inicijativi. Sve što smo uradili u proteklih mesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namera”, naveo je Đoković.

Organizacioni odbor Adria Toura u utorak 23. juna sapštio je da je doneo odluku da se taj turnir ne nastavi, odnosno da neće biti održan u Banjaluci i Sarajevu.

“Nažalost, zbog svih događaja poslednjih dana doneli smo odluku da je sada najvažnije da se epidemiološka situacija stabilizuje, kao i da se svi oporave”, izjavio je direktor turnira Đorđe Đoković.

Prethodno je 13. juna Organizacioni odbor Adria Toura otkazao održavanje tog turnira u Crnoj Gori 27. i 28. juna, prvenstveno zbog otežane organizacije usled nemogućnosti građana Srbije da putuju u tu državu jer se ne nalaze na spisku Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

XS
SM
MD
LG